Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'de usulsüz üye şoku

        İlçe binasında basın toplantısı düzenleyen Ülken, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi'nin 26 Ağustos'taki yapılanmasından sonra belirledikleri program doğrultusunda tüm ilçeleri ziyaret ettiklerini belirtti. CHP'nin kongre sürecinde bulunduğunu hatırlatan Ülken, "İlçe yönetim ve il yönetim kurulu üyelerimizin tanışması amacıyla yaptığımız çalışmalar çerçevesinde ilçe teşkilatlarımıza ziyaretler gerçekleştirdik. Antalya'nın en uç köşesinde olan ve adını Atatürk'ten alan Gazipaşa'mızın ziyaret edilmesini deyararlı bulduk. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongre sürecinde delege seçimlerini, ilçe kongrelerimizi, il kongremizi ve kurultayı yapacağız" dedi.

        Antalya'da bin 700 üyenin partiye usulsüz kaydedilmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ülken, CHP'nin kongre sürecinin kamuoyunda olumsuzlaştırılmasına yönelik birilerinin partiye leke düşürmeye çalıştığını belirtti. Bugüne kadar hiç görülmemiş bir şekilde Antalya'da bin 700 kişinin partinin üye kayıt cetvellerine işlenmesinin söz konusu olduğunu belirten Ülken, şöyle konuştu:

        "Ben bu çalkantı ve sıkıntıyı kamuoyu ile paylaşmama noktasındaki kararlılığımızı dün itibariyle bozdum. Bununla ilgili de birkaç şey söyleme gereği duyuyorum. Üye hukukuna biz çok önem veriyoruz. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının partiye üye olmak istemesi, tamamen biz örgütleri yönetenlerin en büyük isteği. Özellikle bu süreçte Antalya il yönetiminde görev aldığımızdan itibaren, her müracaat eden kişinin ilçe örgütümüz tarafından uygun görülen vatandaşlarımızın, kucak açılarak partiye üye olmaları noktasındaki şeffaflığın korunmasını istedik. Partimize üye kayıtları konusunda zaman zaman geçmişte yaşanan sıkıntılar yaşanmasın. Üye olmak isteyen herkes üye yapılsın şeklinde bir kararlılığımız oldu. O dönemde Genel Sekreterimiz Süheyl Batum'un Antalya ziyaretinden önce bin 500 üyeye yakın toplu kayıt yaptık. Daha sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun il örgütümüzü ziyaretinde bin 200 civarında üye yaptık."

        BİN 700 ÜYE NASIL KAYDOLDU

        CHP Genel Merkezi tarafından yayınlanan genelge ile 31 Ağustos itibariyle kongre sürecine başlandığını hatırlatan Ülken, şunları söyledi: "Yeni kayıt yaptıran bu üyelerin o kongrelerde oy kullanmaları söz konusu değilken, bu kayıtlar kapanmışken, ben iddia ediyorum, CHP İl Örgütü'ne Gazipaşa'dan Kaş'a kadar müracaat eden her kişinin kaydı mutlaka yapılmışken, hiç de beklemediğimiz bir durum birileri tarafından bin 700'e yakın üyenin hukuksuz tüzüğe aykırı bir şekilde partinin kayıt cetvellerine kaydedildiğini gördük. Üye kayıt formlarını nereden aldılar, kimlerin yaptığı belli değil. Parti tüzüğünün 12'inci maddesinden kaydedilen bu kişilerin ne anlamda partiye kayıt edilmek istendiğini bu çabanın ne için olduğunu anlayamadık. Ama şunun bilinmesini istiyoruz, bu hukuksuzluğun karşısında durma süreci bitti. Bunların sahte imzalar olduğu ve sokakta birileri tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Bu konuyu biz Genel Başkanımızla paylaştık. Genel Başkanımız böyle bir şey olmaz noktasında bir tutum içerisinde."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ