Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Boyalı tişört 45 bin YTL'ye gitti

        Açık artırma, Turyap'ın organizasyonuyla Tuvana Okumaya İstekli Çocuklar Eğitim Vakfı (TOÇEV), Günışığı Kitaplığı ve Para Dergisinin katkılarıyla düzenlendi.

        Açık artırmadan elde edilen gelir, Bursa Büyükorhan ilçesi Aktaş köyü ilköğretim okulu, Erzurum Köprüköy ilçesi Gölçayır ilköğretim okulunun yeniden yapılandırılması ve kütüphanelerinin kurulması ile Ağrı Palandöken köyü ilköğretim okulunun çok amaçlı spor alanı yapımında kullanılacak.

        12 parçanın satıldığı açık artırmada toplam 266 bin YTL gelir elde edildi.

        KENDİ NOTLARINA FİYAT VERDİ

        Açık artırmada en yüksek alıcı bulan parça, Abdullah Kiğılı'ya ait perakendenin geleceğine ait notlar olurken, 5 bin YTL'den açık artırmaya sunulan notların satışında Kiğılı kendi notları için yüksek pey aralıklarıyla 35 bin ve 50 bin YTL'lik fiyatlar verdi. Ancak notlar, Koton mağazalarının sahibi Yılmaz Yılmaz ve alışveriş merkezleri yönetimi danışmanlığı yapan Aydın Yurdum tarafından toplam 51 bin YTL'ye satın alındı.

        Açık artırmaya, burada satışa sunulan ürünler arasında 1992 yılında çektiği yeni doğmuş bebek fotoğrafı bulunan dünyanın önde gelen iletişimcilerinden Oliviero Toscani de katıldı.

        Toscani'ye ait olan ve 10 bin YTL'den satışa sunulan göbek bağı kesilmemiş bebek fotoğrafı 11 bin YTL'ye satıldı.

        Salona açık artırma başladıktan sonra gelen Hülya Avşar'ın, kızı Zehra Çilingiroğlu ile birlikte boyama tasarımını yaptığı Lacoste marka tişört ise 25 bin YTL'den satışa çıkarıldı.

        Avşar'ın kendisinin de sahneye gelerek açık artırmaya katıldığı ve 5 bin YTL'lik pey aralığıyla artışı yapılan tişört, Lacoste'un Türkiye'deki üretimini gerçekleştiren Eren Holding tarafından 45 bin YTL'ye satın alındı.

        Bu arada, Hülya Avşar, yaptığı konuşmada, tişörtün satışından elde edilen paranın Ağrı Palandöken köyü ilköğretim okulunda tenis kortu yapımında kullanılacağını söyledi.

        UZAN'IN ŞARABI

        Dünyanın en pahalı şaraplarından olan ve Türkiye kamuoyunda Uzan Grubunun haczedilen malları arasında yer almasından sonra tanınan Petrus şarabı ise açık artırmada 5 bin YTL'den satışa çıkarken, şarabı 10 bin YTL'ye YKM Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Tan satın aldı.

        Açık artırmada 5 bin YTL'den satışa çıkarılan Beyoğlu Vakko mağazasından Edirnekari ayna 15 bin YTL'ye, 3 bin YTL'den satışa sunulan Eyüp Sabri Tuncer'e ait 60 yıllık Facit marka hesap makinesi 17 bin YTL'ye, İsmail Acar'ın 3 bin YTL'den artırımın başlatıldığı cam altı ayna resmi 14 bin YTL'ye alıcı buldu.

        Cemil İpekçi'nin tasarımını yaptığı ve 3 bin YTL'den satışa sunulan özel kolyenin 10 bin YTL'ye satıldığı açık artırmada, Cengiz Abazoğlu'nun tasarımını yaptığı Swatch marka saat ise 3 bin YTL'den satışa çıkarılırken 13 bin YTL'ye satıldı.

        45 BİN YTL'LİK KRAMPON

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ