Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Ümraniye’nin en işlek caddesi olan NATO Yolu Caddesi, 2006’da yapılan İSKİ çalışması nedeniyle çukurlar içinde. Üstünkörü yapılan yamalar, çukurları kapatmaya yetmedi. Yıllardır araçları hasar gören sürücüler, “Artık yeter” diyor

        Esra BOĞAZLIYAN / HT İSTANBUL

        Gazete HABERTURK

        BOZUK yollarla ilgili şikâyetleri, daha önce bu sütunlarda defalarca gündeme getirdik. Ancak tam6 yıl onarılmadan vatandaşa kâbus yaşatan bir caddeyle ilk kez karşılaşıyoruz. Ümraniye’den arayan bir okuyucumuz, Alo Habertürk Acil Şikâyet Hattı’na bıraktığımesajda, ilçenin en işlek caddelerinden birinin vahimhalini fotoğraflarıyla birlikte gözler önüne sermiş. Özellikle Ümraniye Belediyesi’nin bu şikâyeti dikkatle takip edip soruna acil çözüm bulması gerektiğini düşünüyoruz.

        İşte vatandaşın anlattıkları:

        ‘BİTSİN BU ÇİLEMİZ’

        “Ümraniye’de Dudullu Organize Sanayi Sitesi ile DES Sanayi Sitesi arasında bulunan NATO Yolu Caddesi, 2006 yılında açılan çukurlar nedeniyle doğru dürüst kullanılamıyor. Ekte fotoğraflarını ilettiğimcadde, 2006’da İSKİ tarafından isale hattı çalışması nedeniyle kazıldı. Yıllar süren yol kapatma ve çukur kazma çalışmaları sonrasında kötü ve dengesiz bir asfalt dökerek işi yarımyamalak yapıp kaçtılar. O gün bugündür, ilçenin en işlek caddelerden biri olmasına rağmen, Ümraniye Belediyesi yama bile olsa asfalt çalışması yapmadı. En son OSB yönetimininmarifetiyle olduğunu tahmin ettiğim, çirkin bir yol ayrımı yapılarak, yolun çukursuz tarafını kullanmamız da engellendi. Daha önce düz olan yerleri kullanmak için karşı şeride geçmek durumunda kalıyorduk. Şimdi çukurlardan kaçmak mümkün değil. Sürekli çukura düşmekten araçlarınmekanik aksamı zarar gördüğü gibi, çukurlardan kaçayım derken trafiği tehlikeye atmak durumunda kalınıyor. Binlerce aracın geçtiği bu güzelimcadde nasıl oldu da bu hale getirildi ve bakımsız bırakıldı? Sonra da işgüzar bir anlayışla niye yol ortadan bölündü? Yol boyunca TIR’lar park ettiğinden geriye kalan kısımdan aracın geçmesinde zorluk yaşanıyor. Bu bölgenin sahibi yokmu? Bu isyanımı belediyeye daha önce yazdım; görevliler arayıp haklı olduğumuzu, İSKİ’nin yolu doğru dürüst asfaltlamadan bırakıp gittiğini belirttiler. Sonra da çözümün zaman alacağını eklediler. Başta İSKİ, Ümraniye Belediyesi ve OSB yönetiminin umarsızlığını kınıyorum. Bu duruma neden olan vazife başındaki insanları protesto ediyorum. Bu yolu bir an evvel olması gerektiği gibi düzeltip asfalt yapsınlar ya da çekip gitsinler, hizmet edecek insanlar göreve gelsin. Bitsin bu çilemiz!”

        Pencere açmak haram oldu

        YAZ aylarında artan mangal sefaları, şikâyetleri de beraberinde getiriyor. Son günlerde mangal dumanı yüzünden gelen şikâyet sayısında büyük artış var. Avcılar’dan arayan bir okuyucumuz, evlerinin hemen yanında yanan mangallar yüzünden isyan ediyor: “200 daire ve 18 villadan oluşan Denizköşkler Derya Sitesi’nde oturuyorum. Evimiz sahilin hemen yanında. Sahil ile aramızda sadece bir yol var. Her yaz yolun karşısındaki kısımda onlarca mangal yakılıyor. Özellikle hafta sonlarında daha da yoğunlaşıyor. Kavurucu sıcaklarda camlarımızı açamaz hale geldik, çünkü içerisi mangal dumanıyla doluyor. Durumu belediyeye bildirdik ancak ilgilenen olmadı. Sitemizin önünde her yaz bu çileyi çekmek zorunda mıyız? Mangal yakıp piknik yapmak isteyenlere daha uygun bir yer gösterilsin. Onları evimizin önünde istemiyoruz. Zabıta ekiplerini göreve davet ediyoruz”

        ‘Şark Han’da boğuluyoruz’

        TAHTAKALE’de bulunan tarihi Şark Han’da çalışan işçiler, hanın havalandırmasının yetersiz olmasından şikâyet ediyor. Alo Habertürk Acil Şikâyet Hattı’na gelen mesajlardan biri şöyle: “Yıllardır Şark Han’da çalışıyorum. Ve bu sorun yıllardır devam ediyor. Hanın içerisi çok havasız... Özellikle yaz aylarında sıcak hava da bastırınca, içeride nefes almak zorlaşıyor. Han yöneticilerine sesimizi duyuramadık. Lütfen bizim sesimiz olun. Ramazanda hem oruç tutup hem bu havasız ortamda çalışmak çok zor olacak çünkü.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ