Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayalıklara takılan oltayı kurtarmak isterken kaybolan 2 arkadaşın cesedi bulundu

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da balık tutarken kayalıklara takılan oltayı kurtarmak için suya girip kaybolduğu iddia edilen 25 yaşındaki Siyami Savaş Uslu ile arkadaşı 24 yaşındaki Engin Göncel'in cesetleri bulundu. Siyami'nin ikizi Ahmet, kardeşinin cesedi başında gözyaşına boğulurken, Engin'in annesi Fadime ise oğlunun yüzüne son kez bakıp sinir krizi geçirdi.

        BİRBİRLERİNİ KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜLER

        Almanya doğumlu elektronik işi yapan Engin Göncel ile arkadaşı Siyami Savaş Uslu, hafta sonu Seyhan Nehri üzerindeki Regalütör Köprü yakınlarına akşam saatlerinde balık tutmaya gitti. Kiraladıkları kayığa binip köprünün ayaklarında suya oltalarını attılar. İddiaya göre, bir ara, Uslu'nun oltası kayalıklara takıldı. Uslu çekerek oltayı kurtaramayınca suya girdi. Ancak derin suda çırpınmaya başladı. Göncel de arkadaşını boğulurken görünce kurtarmak için suya girdi. Ancak, 2 arkadaş da iyi yüzme bilmemeleri ve suyun içinde yaşadıkları korku ve panik yüzünden derin suda kayboldu.

        Kıyıda balık tutanlardan bazıları 2 arkadaşı kurtarmak için suya girerken bazıları ise polise haber verdi. Dün bulunamayan 2 arkadaştan Uslu'nun cesedi sabah saatlerinde sualtı polislerince bulundu. Arkadaşı Göncel'in cesedine ise öğle saatlerinde ulaşıldı.

        İKİZİN GÖZYAŞLARI

        Nehir kenarına çıkartılan Uslu'nun cesedini ikiz kardeşi Ahmet Uslu teşhis etti. Kardeşinin cesedi başında gözyaşlarına boğulan Uslu, "Ben şimdi kime ikizim diyeceğim, beni bırakıp gitme" diyerek ağladı.

        "YAVRUMU SON KEZ GÖREYİM"

        Göncel'in cenazesini ise babası Atilla ile annesi Fadime Göncel teşhis etti. Almanya'da doğan ve Türkiye'ye ailesiyle kesin dönüş yapan Göncel'in cansız bedeni tabutla cenaze aracına konulurken, annesi Fadime ve ablası Nesrin gözyaşlarına boğuldu. Anne Fadime Göncel, "Ne olur oğlumun yüzünü son bir kez göreyim" dedi. Polislerin izniyle cenaze aracına çıkan acılı anne, tabutu açıp oğlunun yüzünü öpüp, elleriyle okşayarak, "Yavrum, Enginim" diyerek ağladı.

        Uyuşturucu kullanmaktan sabıkaları bulunduğu saptanan iki gencin cesedi ölüm nedenlerinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ