Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Beni affedin dayanamıyorum"

        Görev yaptığı hastanenin 6'ncı katından atlayarak intihar eden 30 yaşındaki Dr. Melike Erdem son yolculuğuna uğurlandı. Dr. Erdem kardeşine attığı son mesajında, "Yaptığım hatalardan dolayı affedin beni, Rabbim affetsin, dayanamıyorum" demiş

        Şükran ÖZÇAKMAK-Engin BELLİ / AHT

        İstanbul Samatya Araştırma Hastanesi'nin 6'ncı katından atlayarak intihar eden Dr. Melike Erdem, toprağa verildi. 30 yaşındaki asistan doktor için Üsküdar Şakirin Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Erdem'in annesi Sebahat Erdem, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, akrabaları, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        SON MESAJI KARDEŞİNE

        Dr. Melike Erdem'in, son mesajını kardeşine çektiği öğrenildi. Genç doktor mesajında şunları yazdı: "Neslihan seni seviyorum biliyorsun, anemi de, ablamı da... İletirsin e mi... Ufaklıklardan hiç bahsetmiyorm zaten. Yaptığım hatalardan dolayı affedin beni. Rabbim affetsin, dayanamıyorum."

        'Ablamın iş şartları çok ağırdı'

        Genç doktorun son mesajını gönderdiği kardeşi Neslihan Erdem, Habertürk'e şunları söyledi: "Eski hastanesine nazaran yeni işyerinde sürekli yeni şeyler öğrendiğini söylüyordu, ama gece nöbetleri çok fazlaydı. Zaten son iki gece de nöbete gitti. Kendisini göremez hale geldik. Uykusunda bile hastalarını sayıklıyordu. Ablamın psikolojik sorunu yoktu ve tedavi de görmedi. Çalışma şartları ağırdı, onu bunalttı. Çok üzgünüz. Tüm hekimlerin çalışma şartlarının düzeltilmesini istiyoruz. Başka canlar yanmasın."

        Genç doktora 2 ayda 2 uyarı

        Genç doktorun son iki ayda 2 uyarı aldığı öğrenildi. İlk uyarı Ümraniye Hastanesi'nde verildi. Acil Servis'te asistan olarak görev yapan Erdem, mesai saatinde yerinde olmadığı gerekçesiyle uyarı cezası aldı. Karara itiraz eden Erdem kabul edilmeyince kendi talebi üzerine Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tayin edildi. Erdem, burada da 22 Kasım günü Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni (SABİM) arayan ve Acil Servisle Üroloji Servisi arasında oyalanan bir vatandaşın şikayeti üzerine rutin uygulama gereği savunma verdi. İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Erdem'in intiharıyla ilgili soruya, "Nedeni net olarak bilemiyorum. Allah rahmet etsin" demekle yetindi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ