Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (EMUZDER) Başkanı Esef Merdoğlu, son bir yıl içinde 8 bin uzman erbaşın istifa ettiğini belirterek, 2010 yılında 67 bin olan uzman erbaş sayısının 35 binin altına düştüğünü, terörle mücadele birliklerinde uzman erbaş kalmadığ

        Şükran ÖZÇAKMAK / AHT ÖZEL HABER

        Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (EMUZDER) Başkanı Esef Merdoğlu, son bir yıl içinde 8 bin uzman erbaşın istifa ettiğini belirterek, 2010 yılında 67 bin olan uzman erbaş sayısının 35 binin altına düştüğünü, terörle mücadele birliklerinde uzman erbaş kalmadığı için yükümlü erlerin timlere alınmaya başlandığını ileri sürdü.

        Merdoğlu, "Terörle mücadele eden timlerden örneğin; Bolu Komando Tugayı'nda 750 uzman erbaş vardı, 400'u istifa etti. Kayseri Komando Tugayı'nda 800 olan uzman erbaş, istifalar nedeniyle 400'e düştü. Siirt'te 700'den 300'e, Tunceli'de 850 uzmandan 450'si istifa etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2012 Kasım ayı itibariyle açıkladığı uzman erbaş personel sayısı 46 bindi. Özlük haklarındaki sıkıntının gerçekleşmemesi nedeniyle toplamda 8 binin üzerinde uzman erbaş sözleşmeyi yenilemedi. 5 bin 700 uzman erbaş yaş haddinden ayrıldı. Yeterli uzmanı kalmayan TSK, terörle mücadele eden timlere, er olarak vatani görevini yapanları gönderiyor" dedi.

        "Milli savunma Bakanlığı, oluşturmayı düşündüğü 'profesyonel ordu'yu maalesef her gün eritiyor" diyen Merdoğlu, "Sözleşmeli personelle profesyonel ordunun oluşturulamayacağını söylemiştik, haklı çıktık. Yetkililer, uzmanların özlük haklarının düzeltileceğini söyleyip beklentiyi yükseltiyor ama hiçbir zaman bu sözlerini yerine getirmiyor. Bu nedenle de profesyonel ordu eriyip gidiyor" şeklinde konuştu.

        Genelkurmay Başkanlığı, Mayıs 2008'den itibaren yedek subayların komando birliklerinde görevlendirilmeyeceği; 2009 sonunda da komando birliklerinde er ve erbaş da kalmayacağı, çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subayların görev alacağını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ