Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şoke eden fatura!

        İzmir'in Torbalı ilçesinde elektrik ve su faturalarındaki yanlışlık nedeniyle zaman zaman mağdur olan vatandaşlara bir yenisi daha eklendi. Kıymet Genç'e ait Güneş Sanayi Sitesi'ndeki boş dükkana gelen fatura dükkan sahibini şok etti.

        Uzun süreden beri boş duran dükkana 7 bin 8 TL 10 kuruşluk fatura geldiğini belirten dükkan sahibi Genç, 6 aydır okunmayan elektrik sayacının bozuk olduğunu belirterek, sayacı TEDAŞ aracılığıyla İzmir Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne gönderdi. Sayaç üzerinde yapılan kontrollerde sayaçta herhangi bir arızaya rastlanmadı. İşyeri sahibi boş duran dükkana gelen 7 bin TL'lik yüksek faturaya itiraz ederken TEDAŞ mekan sahibinin bu parayı ödemesi gerektiğini söylüyor. Dükkan sahibi Kıymet Genç ve ailesi faturanın yanlış olduğunu ispatlamak için yasal yollara başvuracak.

        GENÇ: HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

        Gelen faturada büyük bir yanlışlığın olduğunu söyleyen dükkanın sahiplerinden Orhan Genç de yapılan hatadan dönülmesi için yetkilileri uyardı. İşyerinin boş olduğunu ifade eden Orhan Genç, "Güneş Sanayi Sitesinde dükkanımızdaki elektrik sayacı 01.12.2012 tarihinde okundu. Son olarak ise 29.06.2013 tarihinde sayacı okumak için görevliler gelmiş. Çıkan fatura ise bizi şok etti. Gerekli müracaatlarda bulunduk ama olumlu cevap alamadık. Dükkan faaliyette iken bile aylık faturamız 170 TL civarındaydı. TEDAŞ bu parayı ödeyeceksiniz diyor. Biz kullanmadığımız elektriğin parasını neden ödeyelim. Yetkililerden bu konuyu araştırmalarını ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Hatanın düzeltilmesi için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ