Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Bu dosyaların incelenmesini bekletmek...", CHP Konya Milletvekili Atilla Kart TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü

        CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, dört eski bakana ait dokunulmazlık fezlekelerinin TBMM Genel Kurulu bilgisine sunulmasına yönelik anayasa hukukçularından görüş beklediğini söylediğini aktardı.

        Kart, dört eski bakana ait dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılması için TBMM Başkanı Çiçek ile görüştü. Kart, 45 dakika süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Kart, görüşmede, Çiçek'in, fezlekelerin 28 Şubat'ta ulaşmasından sonra Hukuk İşlerine yaptırdığı incelemenin amacının, dört bakan dışındaki diğer şüphelilerin hukukunu korumaya yönelik, soruşturmanın gizliliğini ihlal edilmemesi olduğunu anlattığını aktardı.

        Çiçek'in, fezlekelerin Genel Kurul'un bilgisine sunulmasının ardından milletvekillerinin incelemesine açılması görüşünü dile getirdiğini kaydeden Kart, bunun kabul edilemeyeceğini, Genel Kurul'da dosyaların okunmasının tamamen usulü bir işlem olduğunu, dosyaların, fezlekelerin Meclis kaydına girdiği andan itibaren Meclis müktesebatı haline geldiğini, milletvekillerinin incelemesinde engel bulunmadığını anlattığını belirtti.

        Kart, "Sayın Başkan, anayasa hukuku hocalarından görüş almak yönünde girişimlerinin olduğunu, bazı görüşmeler yaptığını, iki ya da üç hocadan görüş beklediğini ifade etti. Başkan, o hocaların görüşünü beklediğini, bekleyeceğini ifade etti. 'Bu dosyaların incelenmesini bekletmek, erteletmek, uzatmak, savsaklamak gibi bir anlayışın içinde değilim' diyerek Sayın Başkan, o noktada açık bir değerlendirme içindeydi" diye konuştu.

        Dosya içeriklerinin kamuoyuna aktarılmasının 30 Mart'tan sonraya bırakılmasının amaçlandığını öne süren Kart, "Meclis Başkanı olarak sizin de bu süreci, bu yönüyle katkı sağladığınız algısı var. Bundan rahatsızız" dediğini ifade etti. Kart, Çiçek'in de çok özel açıklamalarla, böyle bir sürecin içinde kesinlikle rol almasının söz konusu olamayacağını ifade ettiğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ