Sarıgül'den okul aidatı müjdesi
"Hiçbir veli okullara aidat vermeyecek"
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kendi dönemlerinde İstanbul'daki tüm okulların yıkılıp, depreme dayanıklı şekilde yeniden yapılacağını söyledi. Sarıgül, ayrıca velilerden okul aidatının da alınmayacağını belirtti.
Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil'le birlikte, Beyoğlu Dolapdere'deki Hüviyet Bekir İlkokulu önünde eğitim alanındaki projelerini açıkladı. Sarıgül, ulaşımın öğretmen ve öğrencilere bedava olacağını tekrarlayarak, "İstanbul'da bizim dönemimizde istiyoruz ki depreme dayanıksız bütün okullar öncelikli olarak yıkılsın ve yeni baştan yapılsın. Deprem İstanbul için önemli bir tehdit oluşturmakta. Şişli bölgemizde okullarımızın yüzde 99'nu nasıl depreme dayanıklı hale getirdiysek, İstanbul'da da bizim dönemimizde bütün okullar yıkılıp depreme dayanıklı hale getirilecek" dedi.
Sarıgül okulların temizlik hizmetlerini İBB olarak üstleneceklerini söyleyerek şöyle devam etti:
"Okul aile birliklerinin olanaklarını çok iyi bir noktaya taşıyacağız. Hiçbir veli okullara aidat vermeyecek. Velilerin ekonomik durumları ortada. İBB bütçesinden okullarımızın olanaklarını en iyi noktaya taşıyacağız."
BERKİN ELVAN'IN OKULUNUN FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ
Sarıgül, Okmeydanı'nda bulunan ve Şişli Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden yapılan Berkin Elvan'ın da okulu olan Faut Soylu İlköğretim Okulu'nun önceki ve şimdiki halini basın mensuplarına gösterdi.
DHA