Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Ertuğrul Kürkçü'den Kılıçdaroğlu'na sert yanıt

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Adalet ve Kalkınma Partisi ile bir işbirliği içerisinde olduğumuz iddiasına biz ancak gülebiliriz" dedi.

        Kürkçü, partisinin Mersin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlerde önemli bir başarı elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir beyanını dinlediklerini anlatan Kürkçü, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını büyük bir üzüntüyle ve biraz da acımayla seyrettim çünkü sosyal gerçeklerden haberdar olmadığını, ortaya koyduğu tezlerin hiçbirisinin iki kere düşünüldükten sonra söylenemeyecek kadar gerçeklerden kopuk tezler olduğunu gördüm. Çok şaşırdım doğrusu. Çok açık bir biçimde belirtmek istiyorum, bizim Adalet ve Kalkınma Partisi ile bir işbirliği içerisinde olduğumuz iddiasına biz ancak gülebiliriz" diye konuştu.

        Kürkçü, işbirliğinin ne temeli ne imkanı ne de bir kaynağının olmadığını vurgulayarak, her iki partinin siyaseten iki ayrı kutupta yer aldığını kaydetti.

        Partisinin seçimlerden çekilmesi durumunda CHP'nin alacağı oyların artmayacağını aksine eksileceğini dile getiren Kürkçü, bu durumda AK Parti'nin alacağı oyların ise artacağını savundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ