Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti itiraz ederek yeniden sayım istedi

        AK Parti, yüzde 1.7 oranında oy farkıyla kaybettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde birçok sandığın yeniden sayılması için itirazda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da, MHP'li Hüseyin Sözlü'nün Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı seçimlerle ilgili itirazlarıyla ilgili gelişmeleri izlemek için Adana'ya geldi.

        Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı MHP'nin adayı Hüseyin Sözlü yüzde 33.5 oy oranı ile kazanırken, AK Parti adayı Abdullah Torun yüzde 31.8'le ikinci oldu. AK Parti İl Başkanlığı, bazı sandıklarda çıkan sonuçlara itiraz edip yeniden sayılmasını istedi. Ayrıca seçim kurullarından birinin sabaha karşı işlemlere ara vermesi de tutanak altına alınarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapıldı.

        Bu gelişmeleri izlemekle görevlendirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Adana Milletvekili olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve İl Başkanı Fikret Yeni ile bir değerlendirme yaptıktan sonra sandık sayımlarına yapılan itirazların yerinde izleme kararı aldı.

        AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, 'Adana'da girdikleri yerel seçim mücadelesinden hak ettikleri sonucu alabilmek, sandıklarda adaletli neticenin ortaya çıkması ve Adanalının demokratik tercihinin tam anlamıyla tezahür etmesi için çalıştıklarını' söyledi.

        Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini MHP 410 bin 370 oyla kazanırken, Ak Parti'nin oyu ise 390 bin 132 oldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ