Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da polis müdahalesi!

        Kurtuluş Parkı'ndanKızılay'a yürümek isteyen ve Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.Polisin, aralıklarla tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttığı göstericilerden 22'si Sıhhiye Köprüsü'nde gözaltına alındı.Göstericiler plastik kelepçe takılarak, polis araçlarına bindirildi.

        KAMERAMAN YARALANDI

        Sıhhiye Meydanı'na yürüyen gruplar, meydana polis arama noktalarından geçirilerek alındı. Kutlamalar, grupların alana girmesinin ardından başladı. ÖDP'li bir grup Sıhhiye Meydanı'na girişte polis kontrol noktasındaki barikatları yıktı. Yaşanan arbedede Kanal D Kameramanı Hüseyin Çözen ayağından yaralandı, bazı göstericilerin de hafif yaralandığı olaylar sonrasında kontrol noktasına çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

        PANKART AÇMAYA ÇALIŞAN İKİ EYLEMCİ GÖZALTINA ALINDI

        AnkaraKızılay Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması yapmak isteyen iki bayan eylemci Güven Park önünde pankart açtı. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu adına açtıkları 'Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Sosyalizm' pankart sonrası slogan atmaya başlayan iki bayan eylemciye polis müdahale etti. İlk önce pankartı almak isteyen polislere eylemciler direndi. Bunun üzerine iki eylemci gözaltına alındı.

        POLİSTEN 'ÇELİK DUVAR'

        Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumsal olaylara müdahale için ürettiği çelikten duvarı ilk kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kullandı.Ankara'da Sıhhiye-Kızılay arasında kullanılan çelik duvarın üst tarafında kamera sistemi bulunuyor. Çelik duvara kurulan sistemle aynı zamanda göstericilerin yüklendiği sırada gaz sıkma özelliğinin de bulunduğu belirtildi. Üretilen çelik duvarların ilk olarakAnkara'da ve İstanbul'da kullanılacağı öğrenildi.

        KUTLAMALARIN ADRESİ SIHHİYE MEYDANI

        Ulus'tan kortejle hareket eden gruplar arasında BDP, EMEP, SODEP, ESP, HDP, SDH, TSİP Devrimci İşçi Partisi, DİSK, KESK, Birleşik Metal İş Sendikası, Tabip Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, futbol taraftarlar grupları, Mali Müşavirler Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası,AnkaraArap Gençlik Merkezi, İP, BDSP, DHF, Halkevleri ve Öğrenci Dayanışması gibi birçok STK katıldı. Gelen gruplar, Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı.

        5 BİN POLİS 25 TOMA GÖREVDE

        Öte yandan, Başkent'te polis, güvenliği sağlamak için Sıhhiye-Kızılay arasına adeta duvar gibi bir barikat yerleştirdi. Güvenlikte ise 5 bin polis yer aldı. 25 TOMA ve akrebin meydanlarda konuşlandırıldığı öğrenildi.

        BARİKATLARI DEVİRİP POLİSE SALDIRDILAR

        Ulus tarafında gelen gruplar,AnkaraAdliyesi önünde kurulan güvenlik barikatlarından aranarak içeri alındı. Bu sırada, BDP ve ÖDP gruplarına ait bazı kişiler taşkınlık çıkararak, polis bariyerlerine saldırdı. Bariyerleri deviren gruba, polis müdahalede bulunmadı.

        CHP'Lİ VEKİLLER MEYDANDA

        Meydandaki mitinge CHP'li Levent Gök, Aylin Nazlıkaya, Emine Ülker Tarhan da katıldı. Müzik aralarında sahneye çıkan tertip komite başkanları ise konuşmalarında, birlik ve dayanışma mesajı verdi. Taksim'e yürümek için mücadele gösterenlere selam gönderen bir tertip komitesi başkanı, özgürsüzlüğe, kuralsız çalışmalara, çocuk işçiliğine, kadın cinayetlerine, hırsızlığa, yolsuzluğa 'Hayır' demek için, ormanların, kentlerin yağmalanması için meydanlarda olduklarını söyledi.

        SARISÜLÜK'ÜN VURULDUĞU YERE KARANFİL BIRAKILDI

        Sıhhiye'de miting yapacak grupları temsilen 15 kişi Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere karanfil bıraktı.Ankara'da Ethem Sarısülük'un vurulduğu yere karanfil bırakmak isteyen grubun önü polis tarafından kesildi. Sonra karanfil bırakmalarına izin verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ