Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'nun uçağı neden 2 saat gecikti?

        Gökhan ARTAN / AHT

        Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), yolcuları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu THY'nin TK 2154 sefer sayılı İstanbul-Ankara uçağının gecikme nedenini açıkladı. DHMİ, TK-2154'ün önündeki iki uçağın farklı problemler sebebiyle (uyuşturucu şüphesi ve teknik arıza) aprona geri dönme talebi nedeniyle, arkasında bulunan tüm uçakları geciktirdiğini duyurdu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in de içinde bulunduğu Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Ankara seferini yapan Airbus 320 sefer sayılı uçağı dün 2 saat 20 dakika gecikmeli havalanmasıyla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı. CHP heyetinin de bulunduğu TK-2154 sefer sayılı THY'nin İstanbul Ankara uçağının saat 14:10 yerine 16:28'de kalkma nedeni olarak TK-2154'ün, önündeki iki uçağın farklı problemler sebebiyle (uyuşturucu şüphesi ve teknik arıza) aprona geri dönme talebi, arkasında bulunan tüm uçakları geciktirdiği belirtildi.

        DHMİ'NİN AÇIKLAMASI

        DHMİ'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: "29 Mayıs 2014 tarihli İstanbul Ankara Seferinde meydana gelen gecikme nedeniyle aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür. THY'nin TK-2154 sefer sayılı İstanbul'dan Ankara'ya gidecek olan uçağı, 14,30'da Kuleden motor çalıştırma müsaadesi istemiş ve müsaade hemen verilerek uçak 14,41'de taxi'ye başlamıştır. 17.sırada olan TK-2154'ün, önündeki iki uçağın farklı problemler sebebiyle (uyuşturucu şüphesi ve teknik arıza) aprona geri dönme talebi, arkasında bulunan tüm uçakları geciktirmiştir. Bahse konu uçak 15,03'te yakıt sorunu nedeniyle park yerine dönme talebini iletmiş ve 15,16'da park ederek yakıt ikmaline başlamıştır. 16,07'de tekrar motor çalıştırma izni isteyerek 6 .sırada taxi'ye başlamış ve 16,28'de kalkış yapmıştır. Atatürk Havalimanındaki sürekli artan trafiğe rağmen, gerekli önlemleri titizlikle alarak gecikmeleri asgariye indirmek için yoğun çaba gösteren ve bunda başarılı olan DHMİ olarak, elimizde olmayan nedenlerle meydana gelen gecikmeden ötürü üzüntülerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz"

        KILIÇDAROĞLU'NA THY SORULDU

        TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu THY uçağında dün yaşanan rötara değinen Koç, bunun mutat bir durum olmadığını ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'ya gelişinin bir şekilde engellendiğini ve bu nedenle programlarında aksama yaşandığını söyledi.

        Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyaret ettikten sonra dün İstanbul dönüşü sırasında THY seferindeki aksamaya ilişkin bir soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Özel bir değerlendirmem yok. Ama THY gibi bir markanın bu konuma düşmesini içime sindiremedim, doğrusunu söylemek gerekirse" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ