Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika IŞİD iddialarına yanıt Bülent Arınç'tan Musul açıklaması Bülent Arınç o iddiaları yalanladı "Türkiye bu örgütlere silah yardımı yapmamıştır" Flaş Musul açıklaması

        Televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Musul’da yaşananlara ilişkin son bilgileri paylaştı.

        Arınç, “Sabah itibari ile müjdeli haberim yok.Olumlu gelişmelerin yaşandığını biliyoruz. Dikkat isteyen bir süreç içerisindeyiz. Hassas olmalıyız. Bugün hayırlı bir haberi alabilecek noktadayız. Türkiye bu örgütlere silah yardımı yapmamıştır ve geçişlerine izin vermemiştir. Saldırı öncesinde de konsolosluk içerisinde ne gerekiyorsa yapılmıştır. 3 bin IŞİD militanının olduğu iddiası gerekçe alakası olmayan şey.Türkiye aşırı radikal unsurlara asla taviz vermemiştir.Olaylar anı anına takip edilmektedir. Kimliklerinden anlıyoruz ki IŞİD'e Türkiye'den de katılım söz konusu ” dedi.

        Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

        FENA MUAMELEDE BULUNMUYORLAR

        Karşımızda bir devletle, hükümetle konuşmak görüşmek noktasında değiliz. Karşımızdaki örgüt bellidir. Bir hükümet ne yapması gerekiyorsa fazlasını yapıyor. Can emniyetleri bakımından çok güvenli yerdeler. Kendilerine fena muamelede bulunulmuyor. Nerede oldukları, içlerinde bulunduğu şartları bilebilecek durumdayız.

        BAYRAK İNDİRİLMESİ

        Bu konuda da Türkiye’de uzlaşma ve anlayış beraberliği oldu. Bayrağa yapılan saygısızlığı herkes reddetti. Benim konuşmamı Kılıçdaroğlu çarpıttı.

        MALİKİ BAŞARILI İNSAN DEĞİL

        Maliki başarılı bir insan değil, başarısızlığının sebebi de mezhepçi tutum takınması. Hükümet kurmaya bile zaman kalmadan bu hadiseler yaşanır hale geldi. Bu örgütlerin içeri girmesine Esed fırsat verdi.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Hiçbir bakan arkadaşımızın İmralı ile görüşmesi olmamıştır. Süreç ilerledikçe yeni gelişmeler de yaşanabilir. Şuan Bakanlar Kurulu'na gelmiş bir yasal düzenleme paketi yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ