Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Selam soruşturmasında takipsizlik kararına itiraz

        Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında tutuklanmaları istemiyle sevk edildiği İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılan eski İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Ömer Köse, "Selam Tevhid örgütü"ne ilişkin yürüten soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasına itiraz etti.

        Avukatı Ömer Turanlı ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Köse, itiraz dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcığına sundu.

        Köse, dilekçesinde soruşturmasında görev aldığı "Selam Tevhid örgütü"ne ilişkin, 3 yıl aranın ardından takipsizlik kararı verildiğini belirterek, bu kararın soruşturmada çok sayıda delil olmasına rağmen verildiğini ve hukuka uygun olmadığını iddia etti. Köse, dilekçede takipsizlik kararının kaldırılmasını talep etti.

        KÖSE'NİN AÇIKLAMASI

        Dilekçeyi sunmasının ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Köse, kanunsuz herhangi bir iş yapmadıklarını savunarak, "Selam Tevhid" dosyasında 2 cumhuriyet savcısı ve 20'ye yakın hakimin verdiği emirler doğrultusunda çalışmalar yapıldığını söyledi.

        Kamuoyunda polislerin "kendi başlarına iş yapıyorlarmış" gibi bir algı yaratıldığını ama gerçeğin böyle olmadığını ileri süren Köse, "Ne yapıldıysa devlet ve millet için yapıldı. Ne yaptıysak kanunun bize verdiği çerçevelerde yerine getirdik. Kanunsuz hiçbir iş yapılmadı, yaptığımız her işin arkasındayız" ifadelerini kullandı.

        Köse'nin avukatı Ömer Turanlı da 75 emniyet mensubu ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın verilen takipsizlik kararına itiraz ettiğini belirterek, herkesin bu dosyaya sahip çıkması gerektiğini savundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ