Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenledi.

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayanCumhurbaşkanı Erdoğan, nerede ikamet edeceğine ilişkin "Henüz yeni ikamet adresim, şöyle ifade edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül) oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara, Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz" dedi.

        Erdoğan, Diyarbakır'da düşen F-16 savaş uçağının sorulması üzerine "Genelkurmay Başkanımızla görüştüm. Bir F-16 uçağımız piste yaklaştığında bir bayan yüzbaşımız herhalde sıkıntıyı anlamış olacak ki atlayıp kurtuluyor. Uçak piste çakılmış oluyor.Diğer uçaklarda sıkıntı yok.Teknik boyutunun değerlendirmelerini alacaklar. Genelkurmay gerekli açıklamayı yapacak" diye konuştu

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        TANAP'ın ve Bakü-Tiflis Kars Demiryolu Hattı'nın bir an önce hayata geçmesini hedefliyoruz.

        Suriye ve Irak kaynaklı tehdit gündemimizin üst sıralarında yer alıyor.NATO, Ukrayna krizinin başından bu yana krizin yatışması için çaba göstermektedir.

        Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        25 ARALIK HAKKINDAKİ TAKİPSİZLİK KARARI

        Yargı kararını verdi. Takipsizlik kararının ne anlamam geldiğini hukukla ilgisi olan varsa bilirler. Bu konuda itirazı olan varsa itirazlarını yaparlar. İtirazda da kimin hakkı vardır yoktur bu hukukta bellidir.

        NEREDE İKAMET EDECEK?

        Şu anda oturduğum yer ikamet adresimdir. Henüz yeni ikamet adresim, şöyle ifade edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gül) oturduğu yerden ayrılmasıyla orada bir süre daha oturmaya devam edeceğiz. Daha sonra da inşallah yeni yapılan binalara, Cumhurbaşkanlığı olarak taşınmayı planlıyoruz. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı Binası'na da ve aynı zamanda konutlarına da Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız.

        DİYARBAKIR'DA DÜŞEN F-16

        Genelkurmay Başkanımızla görüştüm. Bir F-16 uçağımız piste yaklaştığında bir bayan yüzbaşımız herhalde sıkıntıyı anlamış olacak ki atlayıp kurtuluyor. Uçak piste çakılmış oluyor.Diğer uçaklarda sıkıntı yok. Teknik boyutunun değerlendirmelerini alacaklar. Genelkurmay gerekli açıklamayı yapacak.

        KÖŞK-MUHALEFET İLİŞKİLERİ

        Burası duygusallığı taşıyan bir yer değildir. Orası ülkenin zirve noktası Cumhurbaşkanlığı makamıdır. O makam daveti yapar. Davete icabet eden tekrar davet edilir. Ama eğer bu davete icabet edilmiyorsa illa tekrar davet etmek gibi bir mecburiyeti de yoktur. Biz anamuhalefet partisinin başındaki zatı zaten Parlamento'daki yemin töreni dahil orada yapılan kitabın Anayasa ve İçtüzüğün muhtevi o kitapçığın kalkıp Meclis başkanımaza fırlatılması ve bunun yanında aynı şekilde ardından yapılan açıklama, hele hele kalkıp da genel başkanın şu ifadeyi kullanması bu bir meşru müdahadır ifadesi çok manidardır.Hele hele bir insanın adam öldürmesi bazen meşru müdafaadır benzetmesi, bir defa teşbih hata kabul etmez. Bu bir zihniyet meselesidir. Bundan dolayı da biz böyle bir ağız dalaşına CHP’nin başındaki zatla girecek değilim.Gelenlerle yolculuklarımızı yaparız.

        ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN YENİ GÖREVLENDİRME

        Hükümet görevli olan bakanlarımız arasındaki değişiklikleri yapmış takdirleri odur bize düşen hayırlı olsun demektir. İsabetli olduğu kanaatindeyim. Bu tecrübeleri bu arkadaşlarımız birlikte dayanışma içinde geleceğe taşıyacaklardır.Çözüm sürecinin önemi ortadadır ve bunu başarıya taşımak şahsım da olmak üzere hepimizin görevidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ