Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam SON DAKİKA: Güzellik kraliçesi ülkesini söyledi... Hakaret yağdı
        1

        Fransa'da her yıl düzenlenen Miss France güzellik yarışması bu yıl ülkeyi karıştırdı.

        2

        Güzellik yarışmasında ikinci seçilen 21 yaşındaki April Benayoum, babasının İsrail kökenli olduğunu açıklamasının ardından ırkçı söylemlerin hedefi haline geldi.

        3

        Benayoum yarışmada yaptığı röportajda babasının İsrailli olduğunu olduğunu söyleyince Twitter'da hakaret dolu binlerce mesaj paylaşıldı.

        4

        Irkçı yorumların ardından Fransa İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili harekete geçti. Fransız polisi ve jandarma güçleri hakaret eden kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

        5

        Konu ile ilgili açıklama yapan güzellik kraliçesi "2020 yılında böyle bir davranışa tanık olmak üzücü. Yorumları kınıyorum ama açıkçası bu durum beni hiç etkilemiyor" dedi.

        6

        Yarışmanın organizatörleri, Benayoum'a yöneltilen nefret söylemlerinin kanalın, prodüksiyonun ve yarışmanın değerlerine tamamen aykırı olduğunu belirtti.

        7

        Provence bölgesi Başkanı Renaud Muselier, "O kökleri İtalya ve İsrail’e dayanan bir Fransız. Bölgemizi ve ülkemizi mükemmel bir şekilde temsil ediyor" şeklinde konuştu.

        8

        Ulusal yarışmadan önce Miss Provence'ı kazanan Benayoum, Sırp-Hırvat bir anne ve İsrailli bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Öte yandan Amandine Petit yarışmanın birincisi oldu.

        9