Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Ay çekirdeğinin faydaları Haberleri, Güncel Ay çekirdeğinin faydaları haberleri ve Ay çekirdeğinin faydaları gelişmeleri

ay çekirdeğinin faydaları haberleri

Son dakika ay çekirdeğinin faydaları haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ay çekirdeğinin faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ay çekirdeğinin faydaları haber sayfamızda...
  • Hurma çekirdeğinin bilinmeyen faydaları!

    Ramazan, 21 Mart 2024

    Hurma çekirdeğinin bilinmeyen faydaları!

    Hurma çekirdeği, hurma meyvesinin içinde faydaları genellikle bilinmeden çöpe atılan bir vitamin deposudur. Cilt sağlığından kalp sağlığına pek çok faydası bulunan hurma çekirdeği smoothie ve tatlıların içinde de sıklıkla tercih ediliyor. İşte, kendisi küçük faydası büyük hurma çekirdeğine dair merak edilenler...

  • Ay çekirdeğinin bilinmeyen faydaları

    Sağlık, 03 Şubat 2024

    Ay çekirdeğinin bilinmeyen faydaları

    Son yıllarda yapılan araştırmalar, ay çekirdeğinin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğunu göstermektedir. Ay çekirdeği, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlarla besleyici bir atıştırmalık olmanın ötesinde birçok sağlık faydasına sahiptir. İşte, Ay Çekirdeğinin Bilinmeyen Faydaları: Ay Çekirdeği Yemek Neye İyi Gelir, Faydaları ve Zararları Neler? Hakkında merak edilen tüm detaylar.

  • Kabak çekirdeği faydaları

    Sağlık, 01 Şubat 2024

    Kabak çekirdeği faydaları

    Kabak çekirdeği, içerdiği zengin besin öğeleriyle birçok sağlık faydasına sahip olan doğal bir gıda kaynağıdır. Bu küçük ve lezzetli tohumlar, hem geleneksel tıpta hem de modern beslenme uzmanlığında çeşitli şekillerde öne çıkan pek çok özellik barındırır. Kabak çekirdeği, omega-3 yağ asitleri bakımından bir kaynaktır. Ancak soğuk su balıkları gibi diğer gıdalara kıyasla omega-3 yağ asidi içeriği daha düşüktür.

  • Yer elmasının faydaları

    Sağlık, 12 Ocak 2023

    Yer elmasının faydaları

    Ülkemizde 200 civarı yer elması çeşidi yetiştirilmesine rağmen sofralarımızda hak ettiği değeri göremeyen yer elması ay çekirdeği ailesinden gelir. Ataları Kuzey Amerika ve Kanada’ya dayanmakta olan kök sebzeler grubunda yer alır. Amerika’dan sonra Avrupa’da da yetiştirilen yer elması mutfaklarda hızlıca kendine yer açmıştır. Patates gibi vejetatif üreme sistemi ile çoğalmaktadır. Yani toprağa gömdüğümüzde önce bitki olarak toprağa tutunur.

  • Ay çekirdeğinin faydaları

    Sağlık, 10 Ocak 2023

    Ay çekirdeğinin faydaları

    Ülkemizde coğrafi olarak belli bir bölgenin simgesi haline gelen ay çekirdeği hakkında ne kadar şey biliyoruz? Ay çekirdeği, büyük sarı çiçek görünümüyle ve özellikle Ağustos ayında İstanbul'da batıya doğru gittikçe bütün Trakya topraklarının yol kenarları bu sarı çiçeklerle kaplanır. Eylül ayının sonuna doğru başlayan hasat mevsimiyle birlikte tarlalardan sofralarıma bir yolculuğa başlayan ay çekirdeği sağlığımız için de sayısız faydası bulunan besinlerden biridir. Sosyal kültürümüzde çekirdek çitlemek alışkanlıklarından bahsedildiğini biliyoruz. Bir tanış ziyaretinde ya da boş zamanlarda insanların vakit geçirmek için tükettikleri bu yemişin bir de büyük taş değirmenlerde sıkılıp yağının çıkarıldığını biliyoruz. Peki, ay çekirdeğinin faydalarını biliyor muyuz?

  • E vitamininin faydaları

    Sağlık, 10 Ocak 2023

    E vitamininin faydaları

    Vücudumuzun hayati fonksiyonlarını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu vitaminler vücudumuz için katalizör görevindedir. Pek çok çeşidi bulunan vitaminler vücudumuzda bulunmadığı ya da yeterli miktarda olmadığı zaman vücudun işleyişinde bazı aksaklıklar meydana gelmeye başlar. Sık sık hastalanmaya başladığımızda ya da her hangi bir rahatsızlığımız için düzenli ve yoğun ilaçlar kullanmamıza rağmen yeterli hızda iyileşme kaydedemediğimizde her zaman bazı vitaminlerin eksik olduğu gerçeğiyle yüzleşiriz. Vitaminlerin hepsinin vücudumuz için ayrı ayrı görevleri bulunur. Cilt ve saç sağlığımız için hayati bir öneme sahip olan E vitamini de bu yüzden oldukça önemlidir.

  • Kara üzümün faydaları...

    Sağlık, 06 Ocak 2023

    Kara üzümün faydaları...

    Edirne'den Kars'a her karesi bereketli topraklarla bezenmiş ülkemizde yetişen sebzelerin ve meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. Her yıl Ağustos ayıyla birlikte sofralarımızı süslemeye başlayan ve özellikle Eylül ayında yapılan bağ bozumlarıyla birlikte neredeyse her yerde, her tezgâhta, her sofrada karşımıza çıkan üzümün sağlığımız için ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Şırasından sirkesine, tazesinden kurusuna kadar mutfaklarımızda da çok geniş kullanım alanlarına sahip olan kara üzüm özellikle çok güçlü bir antioksidan seçeneği olmasıyla öne çıkıyor. Üstelik sahil kasabalarından Doğu Anadolu bölgesine kadar neredeyse her coğrafyada yetişebilen kara üzüme erişebilmek de oldukça kolay. Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin ve özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmaya çalışanlar kara üzümün faydalarını araştırıyor.

  • Ayva çekirdeği jeli faydaları...

    Sağlık, 06 Ocak 2023

    Ayva çekirdeği jeli faydaları...

    Sağlıklı bir bünyeye sahip olabilmek için her gün düzenli olarak almamız gereken vitaminlerden ve minerallerden bahsedildiğini duymuşsunuzdur. Öyle ki bazı vitaminlerin ve minerallerin vücudumuzda depolanamıyor olması bizi her gün sağlığımız için faydalı besinleri tüketmeye mecbur bırakıyor. Anacak bazı durumlarda her besini her gün tüketmemizin mümkün olmadığını fark ediyoruz. Örneğin meyveler ve sebzeler. Hem çabucak bozulmaları sebebiyle hem de çoğunun mevsimlik üretiliyor olması sebebiyle her zaman tüketmemiz mümkün olmayan besinlerin başında meyveler geliyor. İnsanlar tarih boyunca meyveleri ve sebzeleri bazı teknikler ile uzun süre bozulmadan saklamanın formülünü bulmuş. Ayvanın faydalarından her zaman yararlanma yöntemi olarak da ayva çekirdeği jölesi yöntemi kullanılmış.

  • Nar çayının faydaları nelerdir?

    Nedir, 03 Ağustos 2021

    Nar çayının faydaları nelerdir?

    Nar bilmecelere konuk olan, tane tane yapısıyla ve lezzetli tadıyla meyve salatalarında taht kurmakta ve pastalara konuk olmaktadır. Bunların yanı sıra meyve çayı olarak da tüketilebilmektedir. Nar meyvesi ile yapılmış olan meyve çayı yaz aylarında ya da sıcak günlerde serinletici bir çaydır.

  • E vitamininin özellikleri ve faydaları

    Sağlık, 24 Aralık 2020

    E vitamininin özellikleri ve faydaları

    E vitamini vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılayan, antioksidan özelliğine sahip temel vitaminlerden biridir. Birçok gıdada doğal olarak bulunur. Çeşitli biyolojik aktiviteye sahip sekiz farklı bileşenden oluşur. Bu bileşenlerden insan ihtiyacını en çok karşılayanı alfa-tokoferol’dir. Peki E vitamini nedir? E vitamininin özellikleri ve faydaları nelerdir?

  • Çekirdeğin şaşırtan faydaları

    Sağlık, 08 Aralık 2020

    Çekirdeğin şaşırtan faydaları

    Kuruyemiş denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan ay çekirdeği, kısaca çekirdek olarak da biliniyor. Çekirdeğin insan sağlığına önemli faydaları bulunuyor. Peki çekirdek nedir? Çekirdek neye iyi gelir? Çekirdeğin faydaları nelerdir?

  • Bitkisel yağlar ve faydaları

    Nedir, 05 Kasım 2020

    Bitkisel yağlar ve faydaları

    Bitkiler doğanın bize armağanlarıdır. Pek çok faydası bulunan bitkilerin bu yazımızda yağ olarak kullanıldığında ne gibi faydaları olduğundan bahsedeceğiz. Peki bitkisel yağlar ve faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

  • Bitkisel sabunlar ve faydaları nelerdir?

    Nedir, 05 Kasım 2020

    Bitkisel sabunlar ve faydaları nelerdir?

    Çeşitli bitki özleriyle hazırlanan doğal sabunlar hem cildimize hem de ruhumuza iyi geliyor. Peki, bitkisel sabunlar nelerdir, faydaları nedir?

  • Magnezyumun özellikleri ve yararları

    Nedir, 28 Eylül 2020

    Magnezyumun özellikleri ve yararları

    Gümüş beyaz bir renge sahip ve doğadaki en hafif metaller arasında yer alan magnezyum, toz halinde kolayca tutuşabilme ve parlak bir ışıkla yanma özelliğine sahiptir. Peki magnezyum nedir? Magnezyumun özellikleri ve faydaları nelerdir?

  • Posalı besinlerin faydaları

    Nedir, 06 Mayıs 2020

    Posalı besinlerin faydaları

    İçeriğinde posa bulunan gıdalar; sindirim sisteminin iyi çalışmasında, yağ yakımında ve kilo kontrolünde çok önemlidir. Peki içeriğinde posa bulunan yiyecekler ve faydaları nelerdir? Posalı besinler hangileridir?

  • E vitamininin inanılmaz faydaları

    Sağlık, 01 Ekim 2019

    E vitamininin inanılmaz faydaları

    E vitamini, günlük alınan gıdalarda bulunmakta ve güneş ışınlarına karşı duyarlı, yağda eriyen özelliklere sahiptir. E vitamini birçok besinde bulunmaktadır. Bu besinler ile E vitamini ihtiyacı giderilebilir. İşte E vitamininin faydaları nelerdir? Eksikliği belirtileri ve oluşan hastalıklar

  • Çekirdek çitlemenin ilginç faydası

    Sağlık, 15 Mayıs 2018

    Çekirdek çitlemenin ilginç faydası

    Uzmanlar günde yarım çay bardağı ay çekirdeğinin kalp hastalıklarından kolesterole, Alzheimer’den depresyona kadar pek çok hastalığa iyi geldiğini belirtti

  • Ayçiçeğinin ve ay çekirdeğinin mucizevi yararları

    Sağlık, 19 Ekim 2020

    Ayçiçeğinin ve ay çekirdeğinin mucizevi yararları

    İnsan sağlığına mucizevi katkılar yapan besinlerden biri olan ayçiçeği, çok çeşitli alanlarda kullanılan önemli bir ürün. Ayçiçek yağı, ay çekirdeği gibi zengin besin içeriğine sahip türevleri olan bu gıdanın çok fazla yararı olduğu biliniyor. Peki ayçiçeği nedir? Ayçiçeğinin ve ay çekirdeğinin yararları nelerdir?

  • Ayçekirdeği tok tutuyor

    Sağlık, 30 Haziran 2014

    Ayçekirdeği tok tutuyor

    Ramazan ayında oruç tutanlar takviye gıdalarla açlığını en aza indirebiliyor. Bu gıdaların başında ise ay çekirdeği geliyor...