Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu 10 Nisan: Mim sanatının adı nedir? 12.30 Hadi ipucu sorusu cevabi

        Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu. 10 Nisan Hadi ipucu sorusu Instagram'dan, "Sizlere gösteri sanatının dallarından birinin ismini soruyoruz. Bu türde sanatçı, yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalışır. Bir diğer adı ise sözsüz oyun ya da mim sanatı olarak geçer. Bu gösteri sanatının adı nedir?" diye soruldu. Hadi bugün 6 soruluk yarışması ile izleyicisinin karşısına çıkacak. Tüm soruları bilen takipçileri para ödülünü bölüşecek.

        HADİ İPUCU CEVABI

        10 Nisan Hadi ipucu sorusu cevabı: PANDOMİM

        https://www.instagram.com/p/BwELE0kgqWp/?utm_source=ig_web_copy_link
        REKLAM

        HADİ İPUCU SORUSU:PANDOMİM NEDİR?

        Pandomim, pantomim, sözsüz oyun ya da mim sanatı, en basit anlatımıyla sözsüz tiyatro oyunudur. Gösteri sanatının dallarından biridir. İngiliz pandomimi (panto) ile karışmaması için kısaca "mim" olarak ifade edilir.

        Pantomimde sanatçı, yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalışır. Bir anlamda pantomim, evrensel bir tiyatro dili olarak kabul edilir. Milattan önceki dönemlerde Mim sanatının uygulandığı görülmüştür. Zaman zaman "sessiz dil" olarak anılan pantomim, 17. yüzyıldan sonra, bale içinde de yer almaya başlamıştır. Oyunlar, Yeni Çağ ve yeni tiyatroyla beraber mistik konulardan uzaklaşıp gerçekçi dünyaya geçmiştir. Realist akımlar ve akılcılık akımları bunda etkili olmuştur.

        Charlie Chaplin, Laurel ve Hardy, sessiz sinema döneminde bu türün ilk temsilcilerinden olmuşlardır. Türkiye'de pantomim sanatının öncüsü olarak Erdinç Dinçer kabul edilir. Türkiye'de Taner Barlas Mim Tiyatrosu bu konuda etkinlik göstermiştir. Günümüzde, Türkiye'de bu sanatı Erdinç Dinçer'in de asistanlığını yapmış olan ve Sözsüz Tiyatro tarihi üzerine çalışmalar yapan, bu konuda Türkiye'de bir ilk olan kitabı yazan Ulvi Arı, Vecihi Ofluoğlu ve diğer sanatçılar başarı ile yürütmektedir. Ayrıca Vecihi Ofluoğlu; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Pantomim Sanat Dalı'nı kurarak hem akademik çalışmalar yapmakta hem de pantomim sanatçıları yetiştirmektedir.

        10 NİSAN HADİ İPUCU SORUSU VE CEVABI INSTAGRAM'DA! HADİ'DE 6 SORULUK YARIŞMA

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ