Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın kitapları
        1

        BİR SUSUN SONTAG BİYOGRAFİSİ: DAİMA SUSAN
        (Sigrid Nunez)

        Nuran Taş Sigrid Nunez'in, tartışmalı denemeleri, keskin zekası ve sivri kişiliğiyle efsanevi bir figür olan Susan Sontag'la geçen günlerini anlattığı kitap Kafkakitap'tan çıktı. Nunez asistanlığını yaptığı Amerika'nın en saygın ve ve hayranlık uyandıran entelektüellerinden biri olan Sontag'ın ölümünden altı yıl sonra yayımlanan bu dokunaklı kitapta, kalıplara sığmayan bir ruhun ve göz alıcı parlaklıkta bir zekanın son derece açık sözlü bir portresini çiziyor.

        2

        YAŞADIĞIM EN GÜZEL DÜN
        (Nuran Taşhan)

        Nuran Taşhan'ın ikinci kitabı 'Yaşadığım En Güzel Dün' Edebiyatist Yayınevi'nden çıktı. Taşhan kitaptaki öykülerde sokaktaki insandan holding patronuna, aile için çekişmelerden dostluklara, aşkın türlü hallerinden evliliğe kadar uzanan gözlemleriyle insanın az önce doğmuşçasına, henüz kirlenmemiş haliyle feleğin çemberinden geçmiş halini bir arada sunuyor.

        3

        BOBBY BROWN'UN OLAĞAN VE ÜSTÜ ÖYKÜSÜ
        (Arzu Birol)

        Oyuncu ve senarist Arzu Birol’un ilk kitabı Bobby Brown’un Olağan ve Üstü Öyküsü, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini aldı! Okurlara insan olmanın değerini ve bedelini sorgulatan Bobby Brown’un Olağan ve Üstü Öyküsü; Havtor gezegeninde başlayıp Şişli Camisi’ne uzanan, sokakları dolaşıp Feneryolu’na varan, her şeyiyle çok özel fantastik bir roman…

        4

        HAYVAN ÇİFTLİĞİ
        (George Orwell)

        George Orwell’in, güç zehirlenmesi ve yozlaşma sonucunda hüsrana uğramış idealizme dair sarsıcı taşlaması Hayvan Çiftliği, Brezilyalı ünlü çizer Odyr’in çarpıcı uyarlamasıyla kendine yepyeni bir ifade alanı buluyor. Domingo Yayınevi'nden çıkan ve çevirisini Emre Gözgü’nün yaptığı çizgi roman, çizimlerinden sayfa tasarımına kadar çarpıcı, göz alıcı, kitabı okumuş olsun olmasın her okurun kütüphanesine koymak isteyeceği, benzersiz bir kitap.

        5

        GÜNEY AFRİKA: KITANIN GÖKKUŞAĞI
        (Serdar Nazım Kölürbaşı)

        Yaşlı Afrika kıtasında keyfili bir gezintiye çıkmaya hazır olun! Küsürat Yayınları'ndan çıkan kitabın sayfalarını çevirdikçe iç burkan geçmişten ilham veren özgürlük mücadelelerine, eşsiz doğasından renkli Bo-Kaap sokaklarına uzanan bir yolculuk yapacak, kitabı bitirdiğinizde Güney Afrika turunu tamamlamış olacaksınız. Dünyanın dört bir yanına turlar düzenleyen ve 133 ülke gezen seyyah Serdar Nazım Kölürbaşı rotasında okurunu peşine taktığı bu yolculuk Ümit Burnu'nun sert dalgalarından eğlenceli safari turlarına uzanacak.

        6


        DENİZ GÜCÜ- OKUYANUSLARIN TARİHİ VE JEOPOLİTİK ÖNEMİ
        (James Stavridis)

        NATO Ortak Kuvvetler Amirali olarak görev almış James Stavridis, dünyanın en önemli su kütlelerinde olağanüstü bir yolculuk yaparak insanlık tarihinin itici gücü ve mevcut jeopolitik yolumuzun çok önemli bir unsuru olan deniz gücünün hikâyesini anlatıyor. Epsilon Yayınevi'nden çıkan kitapta Stavridis, nesnel gözlemleri bireysel tecrübeleriyle renklendirerek, Salamis ve İnebahtı Deniz Muharebelerinden Trafalgar’a, Atlantik Savaşı’na ve Soğuk Savaş’ın denizaltı çatışmalarına kadar büyük deniz savaşları hakkında bilgiler veriyor.

        7

        DÜŞÜNCELER VE KONUŞMALAR
        (Epiktetos)

        Köle olarak doğup sınırlarını fikirleriyle aşmış büyük bir düşünür: Epiktetos ahlak, irade, özgürlük üzerine düşünceleriyle iki bin yıl öncesinden insanlığa ders veriyor. Epiktetos’un İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlanan eseri Düşünceler ve Konuşmalar, Tanrı’nın kutsal ışığında akıl, mantık ve vicdanının sesini dinleyen özgür insanı arıyor. İnsanı insan yapan şeyin, kontrol edebilme yeteneğinde olduğunu anlatan Epiktetos, mutluluğun sırrını ise şöyle açıklıyor: “Hayatta olup biten şeylerin, dilediğin gibi olmasını isteme; nasıl olacaksa, öyle olmalarını iste. Böylece her daim mutlu olursun.”

        8

        ŞÖHRET DEDĞİN
        (Ali Rıza Türker)

        2013'te hayatını kaybeden ve 'Bir Başkadır' dizisinde çalan şarkılarının ardından yeniden gündeme gelen Ferdi Özbeğen'in hayatını anlatan 'Şöhret Dedğin' h2o Kitap tarafından yeniden basıldı. Gazeteci Ali Rıza Türker, 'bir vefa borcu' diye niteleyerek yazdığı kitapta Özbeğen'in İzmir'den İstanbul'a gelişi, yokluk günleri, şöhret yolunda yaşadığı süprizler ve daha birçok bilinmeyene ayna tutuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ