Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu KAR MANZARALARI | Halaylar tutuldu, yollar kapandı, hem sevinç hem mahrumiyet... İşte Yurdun dört yanından kar manzaraları - Öne çıkan haberler

        Ankara'da yaşayan Erzurumlular yoğun kar yağışını davul zurna ile kutladı. Etimesgut'taki Süvari Mahallesi'nde yoğun kar yağışını kutlamak için bir etkinlik düzenlendi.

        DİYARBAKIR - ŞANLIURFA KARA YOLU KAPANDI

        DHA'nın haberine göre, Şanlıurfa kara yolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

        Karayolları ekiplerinin yaklaşık 2,5 saat süren çalışmasının ardından araçlar kaldırıldı, yol yeniden ulaşıma açıldı.

        İZMİR'E DON UYARISI

        Meteorooji 2'nci Bölge Müdürlüğü, İzmir'in iç ve yüksek kesimlerinde, yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışıyla beraber buzlanma, don ve kuvvetli rüzgar beklendiğini belirterek, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

        Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 05 Şubat Pazar günü sabah saatlerinden itibaren İzmir'in iç ve yüksek kesimlerinde (300 metre ve yukarısı) kuvvetli kar yağışı (5-20 cm) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

        EKİPLER ARAÇLARI YOLDAN KALDIRIYOR

        Siverek'e 20 kilometre uzaklıkta kar nedeniyle meydana gelen ve bir aracın ters dönmesi sonucu yaşanan kaza nedeniyle çalışma yapıldığı öğrenildi. Ekiplerin buradaki araçları kaldırmaya çalıştığı bildirildi. Tipiyle birlikte bölgede göz gözü görmediği, 15 saat boyunca kar yağışının olacağı daha önce açıklanmıştı.

        ERZURUMLULARIN BAŞKENT'TE KAR HALAYI

        AA'da yer alan habere göre Başkent'te yaşayan Erzurumlular kar yağışını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlarken mahalle sakinleri de onlara katıldı. Etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.

        KOZAN-FEKE YOLU TRAFİĞE KAPANDI

        DHA'da yer alan habere göre sabah saatlerinde Adana'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Bazı bölgelerde yoğunluk gösteren kar, hayatı olumsuz etkiledi.

        Kozan ve Feke ilçelerini birbirine bağlayan yol, Akkaya mevkiinde trafiğe kapandı. Biriken kar nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, maddi hasarlı kazalar da meydana geldi.

        REKLAM

        DİYARBAKIR'DA KAR SEVİNCİ

        Diyarbakır merkezine yılın ilk karı sabahın ilk ışıklarında geldi, şehir beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada Güneydoğu Anadolu genelinde kar yağışının etkili olacağı ve kar kalınlığının 20 santimetreyi bulacağı bildirildi.

        KARS'TA GÖL VE DERELER BUZ TUTTU

        Kars'ta soğuk hava nedeniyle göl ve dereler buzla kaplandı. Bazı vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için battaniye ve halılarla örttü.

        Sarıkamış ilçesinde de araçların ve iş yerlerinin camları buz tuttu. Bitki ve ağaçlarda kırağı oluşurken, buz tutan göletlerde yaban hayvanları yiyecek bulmaya çalıştı.

        ŞANLIURFA'DA KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

        Şanlıurfa'da sabaha karşı etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza büründü. Kar, tarihi Balıklıgöl ve Şanlıurfa Kalesi'nde kartpostallık görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşlar da tarihi Balıklıgöl yerleşkesini gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

        KÜTAHYA'DA SÜRÜCÜLER ZORLANDI

        İHA'da yer alan habere göre Kütahya'nın Domaniç ilçesi bin 500 rakımlı Kocayayla Geçidi'nde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Domaniç ilçesi Kocayayla mevkiinde kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken bazı vatandaşlar karın keyfini yaşıyor.

        SİVAS'TA YOLLAR KAPANDI

        Sivas İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı Divriği, Kangal ve Zara ilçelerinde etkili oldu. Yağış nedeniyle 51 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolların açılması için ekipler 92 araç ve 130 personelle çalışmalarını sürdürdü. Yol açma çalışmalarında hastalık, doğum ve ölüm gibi vakaların görüldüğü yerlere öncelik veriliyor.

        VAN'DA KARLA MÜCADELE

        Van'da Süphan Dağı eteklerindeki 2 bin rakımlı mahalle yollarında karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, kilometrelerce yol ağını açık tutarak ulaşımda aksamaların yaşanmaması için çaba gösteriyor.

         Beyaz örtü yurdu sarıyor! İstanbul için kar raporu! Meteoroloji'den 10 kent için kar alarmı!
        Beyaz örtü yurdu sarıyor! İstanbul için kar raporu! Meteoroloji'den 10 kent için kar alarmı! Haberi Görüntüle

        SİİRT-BATMAN YOLU KAPANDI

        Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle Siirt-Batman kara yolunda ulaşım sağlanamıyor.

        Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor.

        Yağış nedeniyle Şirvan ve Pervari ilçelerinde yolu ulaşıma kapanan köy yolları, karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.

        Siirt-Batman arasında etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan kara yolunda ise çok sayıda araç yolda kaldı.

        Kara yolları ekiplerinin yolu ulaşıma açma çalışması sürüyor.

        MARDİN'DE 172 MAHALLE YOLU KAPANDI

        Mardin’de 172 mahallenin yolları kar yağışından dolayı kapandı. Ekipler yolları açmak için çalışmalara devam ediyor.

        Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Müdürlüğü, kent genelinde etkili olan kar dolayısıyla kapanan yolları açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Bu çerçevede Mardin Büyükşehir Belediyesi, 120 personel, 8 greyder, 15 kamyon, 6 kepçe ile karla mücadele çalışmalarını yürütürken buzlanmaya karşı 500 ton tuz kullanılacak.

        TUNCELİ-ERZİNCAN YOLU TIR GİRİŞİNE KAPALI

        Tunceli-Erzincan karayolunun, yoğun kar nedeniyle zincir takılmayan tırların geçişine kapatıldığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının kentte ulaşımı aksattığı belirtildi.

        Açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan il sınırındaki Muti Köprüsü ile Pülümür ilçe merkezi arasında kalan kara yolu, ikinci bir duyuruya kadar zincirsiz tırların geçişine kapatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ