Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk Harry Potter ve Felsefe Taşı Şenliği

        Kitaplarla başlayan Harry Potter fırtınası yirmi yıl önce ilk kez beyazperdeye taşındı ve o günden beri yediden yetmişe herkesi büyülemeyi sürdürüyor. Şimdi de tüm dünyayla eş zamanlı olarak "Harry Potter ve Felsefe Taşı" filmine özel, bütün gün sürecek bir şenlik, Sihir Dükkanı ev sahipliğinde pazar günü, Kanyon sinema katında Harry Potter hayranlarını bekliyor. Üstelik film, ilk gösterimin ardından 20 yıl sonra bir kez daha, genç jenerasyon ve tekrar izlemek isteyen tutkunları için yeniden beyazperdede olacak.

        Kitapları milyonlarca satan, filmi gişe rekorları kıran “Harry Potter ve Felsefe Taşı” 20. yılına özel bir etkinlikle yeniden beyazperdeye taşınıyor. Sihir Dükkanı’nın öncülüğünde gerçekleşecek şenlik kapsamında, Warner Bros.’un özel izniyle film, yirmi yıl sonra Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşacak.

        Harry Potter’ın Sihirli Dünyası yeniden canlanıyor

        Cinemaximum Kanyon’da, büyük küçük tüm Harry Potter hayranlarını etkisi altına alacak özel günde, sihirli bir dünyanın kapıları bu kez Türkiye’de aralanıyor. Ödüllü “Soru Cevap” yarışmaları, orijinal kostümlerden oluşan gösterilerle dolu eğlenceli bir gün, 12 Aralık Pazar günü katılımcıları bekliyor.

        Kutlama etkinliğine katılmak için yapmanız gereken sihirdukkani.com adresinden bilet almak.

        Gün içindeki etkinlikler, yarışmalar ve oyunlar

        - Seçmen Şapka: Katılımcılar Büyük Salon temasında alanda toplanacaklar ve başlarına Seçmen Şapka'yı takarak 4 Hogwarts binasında (Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ve Slytherin) birine yerleştirileceklerdir. Ödüllü Yarışmalarda da kendi binalarını temsil edeceklerdir. Bu etkinlik 2 seans film sırasında toplam 2 defa gerçekleşecektir.

        -Tılsım Sınıfı: Katılımcılar burada Wingardium Leviosa ve Lumos Maxima büyülerini öğrenirler. Uygulama alanında da asaları ile bu büyüleri yaparak sınıfı geçmeye çalışırlar.

        İksir Sınıfı: Katılımcılar iksir yapımı öğrenir ve iksirlerle deneyler yapar.

        -Dev Satranç: Katılımcıların canlı satranç taşları olarak devasa Büyücü Satrancı'nı canlandırırlar.

        Kehanetler Standı: Kahin cadımız katılımcılara kehanetlerde bulunur.

        -Yüz Boyama Standı: İsteyen katılımcılarınmızın yüzlerine zararsız boyalarla desenler ve şekiller çizilir.

        - Harry Potter Quiz: Bu bilgi yarışmasında 4 ana binaya ayrılmış katılımcılar takım olarak yarışacaklardır. Sorulan sorulara doğru yanıt vererek puan toplayacaklar; en yüksek puanı alan takım oyunu kazanacaktır.

        - Kostüm Gösterisi: Kostümleri ile gelen Katılımcılar ufak bir defile sunacaklardır. Burada en iyi kostuüm seçilecek ve kazananlara ödüller verilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ