Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orman yangını son dakika! Hatay'ın Antakya ilçesinde yangın... - En son haberler

        Kisecik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        İhbar üzerine bölgeye 2 söndürme uçağı, 9 helikopter, 10 arazöz ile Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri sevk edildi.

        Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

        REKLAM

        İZMİR'DE DE ORMAN YANGINI ÇIKTI

        .png
        .png

        İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

        Kemalpaşa ilçesinin kırsal Hamzababa Mahallesi'ndeki ormanda, saat 14.00 sıralarında, yangın çıktı.

        Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 5 helikopter, 13 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi. Ekipler, yangına karadan ve havadan müdahale ediyor.

        KEMER'DE ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR

        Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangını 17 saattir devam ediyor. Denizden su alan helikopterlerin çalışmalarını plajda turistler izlerken, yangın alanı havadan da görüntülendi.

        Kemer ilçesinde dün akşam sat 21.08’de başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Sabah saatlerinde kontrol altına alınmak üzere olan yangın, öğe saatlerine doğru rüzgarın şiddetiyle geniş bir alana yayıldı. 1050’nin üzerinde personelin karadan müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına 12 uçak, 22 helikopterle denize alçalarak su aldıktan sonra alevlerin üzerine döküyor. 7-8 helikopterin denizden su aldığı anları, plajdan turistler ilgiyle takip etti.,

        Kemer-Antalya yoluna inmesi engellenen yangın yüksek kesimlerde etkisini devam ettiriyor. Ağaçların sık, arazinin sarp olması nedeniyle karadan müdahale zaman zaman güçleşiyor. Uçak ve helikopterlerle yapılan sortilerle yangın söndürülmeye çalışılıyor. Yoğun hava trafiğinin yaşandığı bölgede yanan alan ve yangının devam ettiği bölge havadan da görüntülendi.

        Öte yandan turizm merkezi Kemer'in plajlarından denize gieren vatandaşlar, yüksek kesimdeki yoğun dumanı ve helikopterlerin çalışmalarını cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

        BAŞKAN BÖCEK'TEN YANGIN AÇIKLAMASI

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer ilçesinde çıkan orman yangınını en kısa sürede kontrol altına alınmasını hedeflediklerini belirterek "Şu anda gördüğünüz gibi yangın söndürme uçakları, helikopterler hepsi havadan destek olmaya çalışıyor." dedi.

        Başkan Böcek, Göynük Değirmendere Mahallesinde mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda dün akşam saat 21.08de çıkan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını söndürme çalışmalarını inceledi.

        Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Böcek, dün akşam saat 21.15te Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına gelen ihbar üzerine bütün ekiplerinin yola çıktığını söyledi.

        Büyükşehir Belediyesi olarak 73 itfaiye aracı, arazöz ve iş makinesi ile 223 itfaiyeciyle yangının söndürülmesine yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Böcek, "Şu anda yanan alanın 180 hektarı geçtiği söyleniyor. Bütün hedefimiz, yangının en kısa zamanda kontrol altına alınması. Artık ciğerlerimiz yanmasın. Ormanımız yanmasın." dedi.

        Böcek, yangının ulaşımı olmayan sarp bir alanda çıkması, ilerlemesi ve poyrazın da etkisiyle henüz kontrol altına alınamadığını kaydetti.

        Söndürme çalışmalarına olabildiğince katıldıklarını aktaran Böcek, "Şu anda gördüğünüz gibi yangın söndürme uçakları, helikopterler hepsi havadan destek olmaya çalışıyor." dedi.

        Çevre illerdeki belediyelerin ekiplerinin de destek için geldiğini belirten Böcek bütün belediyelere teşekkür etti.

        KEMER HARİÇ DİĞER YANGINLAR KONTROL ALTINDA

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Antalya Kemer hariç diğer bölgelerdeki yangınlar kontrol altına alındı" dedi. Yumaklı "Antalya Kemer'deki yangın bir alanın içerisine hapsedilerek söndürülmeye çalışıyor" ifadelmerini kullandı.

        YANGINA GECE GÖRÜŞ SİSTEMLİ HELİKOPTERLE MÜDAHALE BAŞLADI

        DHA'nın haberine göre Kemer ilçesinde dün saat 21.08'de çıkan orman yangını 25´inci saatte de devam ediyor. Sabah 07.00´de başlayan havadan müdahaleyle gün boyu 22 helikopter 10 yangın söndürme uçağı yangını söndürmek için mücadele etti. Akşam saatlerine doğru rüzgarın etkisini yitirmesiyle yangın yayılma hızı yavaşlarken havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahalede yeni aşamaya geçildi. Gece görüş sistemine sahip 5 helikopter, havalanarak denizden aldığı suyu yangın bölgesine taşıdı. İlçe merkezini yoğun duman kaplarken yangının ise ormanın zirve noktasında yoğunlaştığı, kızıllık halinde belirginleştiği dikkati çekti. Gece görüş sistemine sahip helikopterlerin gece boyunca uçuş yaparak yangını söndürme çalışmalarına destek vereceği öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ