Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu 7.5 yıl hapis yatacak: Hollandalı futbolcu Quincy Promes, uyuşturucu kaçakçılığı sebebiyle tutuklandı! - Futbol Haberleri
        1

        Rusya Premier League ekiplerinden Spartak Moskova'da forma giyen ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Hollandalı futbolcu Quincy Promes, Dubai'de yakalandı.

        2

        De Telegraaf'ta yer alan habere göre; BAE yetkilileri, takımıyla birlikte Dubai'ye kampa giden ve sonrasında Rusya'ya dönmeyen Promes'i Hollandalı yetkililerin talebi doğrultusunda tutukladı.

        3

        İki ülke arasındaki 'suçlu iade anlaşması'nın yürürlüğe konarak Promes'un Hollanda'ya iade edilmesi bekleniyor.

        4

        Önceden 1.5 yıllık bir cezası daha bulunan Promes'un Hollanda'ya gönderilmesi durumunda cezası 7.5 yıla çıkacak ve futbolcu bu süre boyunca hapis yatacak.

        5

        NE OLMUŞTU?

        31 yaşındaki futbolcu hakkında geçtiğimiz ay karar alan Amsterdam mahkemesi, oyuncunun 2020 yılında yüzlerce kilo kokain ithalatı ve ihracatında yer aldığına kararını vermişti.

        6

        2020/21 sezonunun devre arası transfer döneminde Ajax'tan Spartak Moskova'ya transfer olan Promes, Rus ekibinin forması ile toplamda çıktığı 235 karşılaşmada 114 gol ve 59 asistlik katkı sağlamıştı.