Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Huggy Wuggy nedir, tehlikeli mi? Huggy Wuggy nasıl bir oyun?
        1

        Huggy Wuggy hakkındaki şikayetler gün geçtikçe artıyor. Bu dijital oyunu oynayan çocukların psikolojisi bozulurken bilinçaltları da olumsuz yönde etkilenmeye devam ediyor. Peki, Huggy Wuggy nedir, tehlikeli mi? Huggy Wuggy nasıl bir oyun?

        2

        HUGGY WUGGY NEDİR?

        Huggy Wuggy PEGI (Pan European Game Information) içerik standartlarına göre 12 yaş üzeri için uygun görülen bir video oyunu karakterinin, oyuncağa dönüştürülmüş hali. Huggy Wuggy karakteri, Eylül 2021'de yaratıldı. Mart 2022'den bu yana da Android ve IOS marketlerde oyun olarak yer almaya başladı.

        3

        Oyunun ana konusu ise terk edilmiş bir oyuncak fabrikasında geçiyor ve oyuncu hayatta kalmaya çalışırken fabrikada bekleyen intikamcı oyuncaklar bulunuyor. Oyuncu, bu korkutucu oyuncaklara yakalanmamaya çalışıyor.

        Sevimli görünen mavi peluştan Huggy Wuggy, ilk önce çocuklara dev bir kaide üzerinde duran statik bir karakter olarak görünüyor. Oyunun ilerleyen aşamalarında ise Huggy Wuggy kaideden kayboluyor ve hızlı bir şekilde 9 metrelik katil bir canavara dönüşüyor. Konuşmayan Huggy Wuggy, gülerek keskin dişleri ile kişileri korkutuyor. Eğer oyuncuyu yakalarsa, oyuncu ölüyor.

        4

        HUGGY WUGGY TEHLİKELİ Mİ?

        Huggy Wuggy 'nin etkilerine bakılırsa çocuklar için zararlı olduğunu söyleniyor. Fakat 5 yaşındaki çocuğunun Huggy Wuggy oynadıktan sonra annesi konu hakkında, "Oğlum geceleri yalnız uyamıyor, sürekli ağlıyor. Oyun videolarından hem korkuyor, hem de izlemeden yapamıyor. Az önce oğlum yatakta tir tir titreyerek ağlıyordu. Bu oyun değil, resmen çocuklarımızın üzerine derin bir proje. Çocuklarımızın elindeki oyunlara girdiği ve izlediği görüntülere lütfen dikkat edelim.” ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Sude Songul

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ