Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Ida Kasırgası ilerleyişini sürdürüyor: New York'ta acil durum ilan edildi!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD'nin Louisiana kıyılarında etkili olan Ida Kasırgasının New York'ta sağanak ve fırtına neden olmasıyla New York Belediye Başkanı Bill de Blasio kentte acil durum ilan edildiğini duyurdu. NBC News'te yer alan habere göre bir aylık yağışa eş değer olan yağışlarda, New York'ta 8 kişi hayatını kaybetti.

        ABD'nin Louisiana kıyılarında etkili olan ve saatteki hızı 241 kilometreye (150 mil) ulaşan Ida Kasırgası, ABD Ulusal Hava ve Meteoroloji Hizmetleri tarafından, "Kategori 4: son derece tehlikeli büyük kasırga" olarak nitelendirildi. Ülkenin doğusuna ilerleyişini sürdüren kasırga, Louisiana eyaletinde yol açtığı hasarın ardından New York'ta da şiddetli sağanak ve fırtınaya neden oldu.

        "TARİHİ BİR HAVA DURUMU"

        Yaşanan yağışları "tarihi bir hava durumu" olarak nitelendiren Blasio, aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelen su taşkınlarının tehlikeli olduğunu söyledi.

        REKLAM

        Passaic Belediye Başkanı Hector Lora yaptığı açıklamada, yağışlardan etkilenen Passaic kentinde aracı sular altında kalan bir kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

        New York Belediyesi Ulaşım İdaresi, metro istasyonlarının sular altında kalması nedeniyle tüm hizmetlerin askıya alındığını duyurdu.

        Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, sel nedeniyle metronun kullanılamadığı belirtilirken, insanlardan metro ve sel bölgelerinden uzak durmaları istendi.

        NEW JERSEY'DE DE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

        Kasırga, New Jersey'de de hayatı felç etti. New Jersey eyaletinin Bayonne kentinde caddeler göle dönerken, araçlar yollarda kaldı.

        REKLAM

        NBC News, eyalette olumsuz hava koşulları sebebiyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Eyalet Valisi Phil Murphy de acil durum ilan ederken, Mullica Hill'de en az 9 ev yıkıldı. Su baskını yaşanan Newark Liberty Havalimanında tüm uçuş faaliyetlerinin askıya alındığı duyuruldu.

        Polis, New Jersey'nin Kearny kentinde postane binasının çatısının çöktüğünü, içeride insanların olduğunu aktarırken, can kaybına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ