Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam IFCO'ya 100 ülkeden 15 bin ziyaretçi bekleniyor - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) işbirliğinde ilki şubat ayında düzenlenen IFCO - İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın ikincisi için geri sayım sürüyor.

        24-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 100 ülkeden 5 bini nitelikli alıcı olmak üzere 15 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda, 40 milyar dolarlık hazır giyim ihracat hedefine kaldıraç etkisi yapılması öngörülüyor.

        Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ilki şubat ayında 600'e yakın yerli ve yabancı firmanın katılımı ile düzenlenen fuarda 12 bini yabancı 25 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını hatırlattı.

        REKLAM

        Aynı zamanda İHKİB Başkanlığını da yürüten Gültepe, "IFCO ile kadın, erkek, çocuk giyimden iç giyime, gelinlik ve abiyeden deri, kürk konfeksiyona kadar tüm ürün gruplarını tek çatı altında topladık. Gerek üretici firmalarımızdan katılım, gerekse yurt dışından alıcılardan ziyaret için yoğun bir taleple karşı karşıyayız. En büyük pazarımız konumundaki AB ülkelerinden, İngiltere'den, ABD'den, Rusya'dan, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden 5 bini nitelikli alıcı olmak üzere 15 bin ziyaretçi bekliyoruz. IFCO Fuarı orta vadede 40 milyar dolarlık hazır giyim ihracat hedefimize kaldıraç etkisi yapacak" dedi.

        'SİPARİŞLERE YETİŞMEK İÇİN ANADOLU'DA YENİ YATIRIMLAR ŞART'

        Mustafa Gültepe, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında geçen yıl yakaladıkları sıçramanın bu yıl da devam ettiğini söyledi.

        Sektörün haziranda 1 milyar 972 milyon dolar, ilk 6 ayda ise geçen yıla göre yüzde 14,5 artışla 10,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini bildiren Gültepe, "Elde ettiğimiz bu sonuçla hem haziran ayları hem de ilk altı aylar özelinde en başarılı performansımızı gerçekleştirmiş olduk. Yurt dışından siparişler devam ediyor. Haziran'da kapasite kullanım oranımız yüzde 84,8 ile pandemi öncesindeki düzeye ulaştı. Önümüzdeki birkaç ay için siparişler dolu" dedi.

        2022'ye 23 milyar dolar ihracat hedefi ile başladıklarını kaydeden Gültepe, "İlk 6 ayın sonuçları hedefin uzak olmadığını gösteriyor. Siparişlere cevap verebilmemiz için çok hızlı bir şekilde özellikle Anadolu'da yeni yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bölgesel teşviklerin yanı sıra firmalarımıza uygun maliyetli finansmana erişim konusunda da kolaylıklar sağlanırsa Anadolu'yu sürdürülebilir, çevre dostu yeşil fabrikalarla üretim üssüne çevirip, Türkiye'yi küresel hazır giyim endüstrisi liginde daha yukarılara taşıyabiliriz" görüşünü paylaştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ