Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema İhsan Kabil: Batı sineması İslamofobiyi besliyor

        Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği (UMED) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle açılan Orta Doğu Sinema Akademisi'nde eğitimler devam ediyor. Yabancı misafir öğrencilerin ücretsiz eğitim aldığı akademiye konuk olan sinema yazarı İhsan Kabil, Batı sinemasının İslamofobi'yi beslediğini söyledi.

        İslamofobik içerikli yapımların bilinçaltına açık ve gizli mesajlar gönderdiğini ifade eden İhsan Kabil, "Durup sadece izlemeli miyiz? Tabii ki hayır. Durup peki beklemeli miyiz? Elbette hayır. Sinemayı silah olarak kullananlara karşı medeniyetimizi öne çıkaran eserlerle cevap vermeliyiz. Tüm saldırılara, baskılara, ön yargılara rağmen, İslam, dün olduğu gibi bugün de hakkaniyetin ve adaletin tek seslendiricisi durumunda. Bu sesi vakit kaybetmeden sinemaya yansıtmalıyız. Medeniyetimiz göz ardı edilemez. Medeniyet kaynaklarımızı sinemaya aktarmalıyız. Selahaddin Eyyubi ve Fatih Sultan Mehmet buna en iyi örnektir" dedi.

        REKLAM

        UMED Orta Doğu Sinema Akademisi Koordinatörü Ubeyt Deniz ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın animasyon, belgesel ve kısa filmler ile senaryo ve diyalog yazım türlerine son yıllarda büyük destek verdiğini "Bu destek geleceğimize yatırımdır. Daha da arttırılmalıdır. Sanat; medeniyetimize, hafızamıza ve geleceğimize ışık tutmalıdır. Barışı ve kardeşliği dünyaya taşımalıdır" sözleriyle dile getirdi.

        Ortadoğu Sinema Akademisi'nde eğitimler, Emre Uğantaş'ın kurgu - montaj, Hasan Basri Özdemir'in sinema tarihi dersiyle devam etti. Eğitimler 5'inci haftasında sahada uygulamalı olarak devam ediyor. Akademi kapsamında, yabancı misafir öğrenciler kendi hikâyelerini anlatan bir senaryo yazarak usta yönetmenler rehberliğinde bir belgesel filmi çekecek. Çekilecek belgesel filmler, akademi sonundaki gala gecesinde sertifika töreni öncesinde izlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ