Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İki göze karşılık 8 yıl!

        Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız'ın haberine göre, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.E.K., sesli ve görüntülü olarak cezaevinden katıldı. Davanın diğer sanığı baba Karabey K. da duruşmada hazır bulundu. Şikayetçi Şahin Münci de duruşmaya katıldı.

        BERAATINI İSTEDİ

        Duruşmada söz alan tutuklu sanık A.E.K., "Ben okuldaydım internet kafede değildim. Ben orada olmadığım halde geçen duruşmada savcı bey tahrike kapılıp suçu işlediğimi söylüyor. Bana bir iftira atılıyor. Asıl mağdur benim. Bir yıldır bununla uğraşıyorum. Dershane ve üniversiteyle uğraşmam gerekirken 1 yıldır bununla uğraşıyorum. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" dedi. Öldürmeye teşebbüse azmettirme suçundan yargılanan baba Karabey K. ise hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

        REKLAM

        MÜEBBETTEN 8 YILA DÜŞTÜ

        Mahkeme heyeti, A.E.K.'yi, şikayetçi Şahin Münci'yi öldürmeye teşebbüs suçundan ilk olarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek bu cezayı 12 yıla indirdi. Olay tarihinde sanığın yaşının küçük olmasını da değerlendiren mahkeme heyeti, A.E.K.'yi 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, öldürmeye teşebbüse azmettirme suçundan yargılanan baba Karabey K.'nın ise beraatına karar verdi.

        BUNUN CEZASI 8 YIL MI OLMALIYDI?

        Duruşma bitiminde Şahin Münci, "Ben mağdurum. Baba beraat etti. Oğlu alt sınırdan ceza aldı. İtiraz edeceğim. Gözümü kaybettim. Hayatımı kararttılar. Bunun cezası 8 yıl mı olmalıydı" dedi.

        7 KURŞUN YEDİ, İKİ GÖZÜNÜ KAYBETTİ

        Otopark tartışmasından kaynaklanan husumet sonucu 30 Nisan 2017'de olay tarihinde 17 yaşında olan A.E.K. tarafından vurulan 34 yaşındaki Şahin Mumci'nin vücuduna 7 mermi isabet etti. Mermilerin 2'si göğüs bölgesine, biri başına 4'ü de koluna isabet eden Mumci 15 günü yoğun bakımda olmak üzere bir ay hastanede tedavi gördü. Hayati tehlikeyi atlatan Mumci başına isabet eden mermi nedeniyle iki gözünü kaybetti. Mumci'ye ateş eden 17 yaşındaki A. E. K. hakkında ise İstanbul 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. A. E. K.'nın babası Karabey K. hakkında da öldürmeye teşebbüse azmettirme suçundan dava açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ