Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İlaç vererek uyuttuğu kocasını sevgilisiyle öldürdü!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        1999 yılında, Türkiye iki büyük deprem acısı yaşadı. Depremde Marmara'da birçok bölge yerle bir oldu. Yaraların sarıldığı yıl içinde başka 'ilk'lere de imza atıldı.

        Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylığı kabul edildi. Dünyayı yöneten liderler, İstanbul'da bir araya geldi. İşte o yılın hemen başında işlenen bir cinayet ise, korku filmlerini aratmayan detaylarla doluydu.

        OCAK AYININ SON GÜNLERİ

        Tarihler 29 Ocak Cuma gününü gösteriyordu. İş insanı Uğur Battal, Bebek’teki evinde yorgunluk içeceğini içiyordu. Alman uyruklu eşi tarafından hazırlanan içeceğini içtikten sonra, bir yaşındaki oğlunu sevdi ve ardından o yorgunluk uykusuna daldı gitti.

        BİRKAÇ GÜN SONRA KAYIP BAŞVURUSU

        Birkaç gün sonra Kayıplar Masası’nda bir hareketlilik yaşandı. Polise başvuran baba, iş insanı oğlu Uğur Battal’dan haber alamadığını söyledi. Yaptığı kayıp başvurusunda “Gelinim beni aradı. Uğur birkaç gündür eve gelmiyor, hayatından endişe ediyorum” dedi. Kayıplar Masası’ndaki hareketlilik bundan dolayıydı.

        ARAMAYA BAŞLANDI

        O dönem Kayıplar Masası büro olmamıştı. Gayrettepe şubenin en üst katında bulunan Gasp Büro Amirliği’nin içinde yer alıyordu. Bir odaları vardı ve o oda da 3 ayrı masa vardı. Biri başkomiser olmak üzere 4 ekipten oluşan ufak bir birimdi. O ekipten biri de polis memuru Eşref Şahin’di. Emekli polis memuru Şahin, bu kayıp başvurusuyla hemen harekete geçtiklerini söyledi. İş insanı aranmaya başlanmıştı.

        “BİR CİNAYETLE KARŞI KARŞI KARŞIYAYDIK”

        Önemli bir kayıp başvurusu olduğunu söyleyen emekli polis memuru Şahin “Ekip arkadaşlarımız çalışma yapıyordu. Arabası vardı plakasını almıştık. Belki kızmış bir yerlere gitmişti. Tabi tüm ihtimaller değerlendirilir bu durumda. Ve kısa süre sonra aracını Emirgan’da terk edilmiş bulduk. Aracını incelediğimizde kan izlerini bulduk. Kan izlerini bulunca tek bir düşünceye sahip olmaya başladık. O da kayıp kişinin öldürüldüğü yönündeydi. Kim niye öldürmüştü? Cesedini bulmamız lazımdı" dedi

        REKLAM

        EŞİ MERCEK ALTINA ALINDI

        İşin ciddiyeti giderek büyüyordu. Kan izlerinin olduğu aracın bulunmasıyla iş insanının akıbeti hakkında endişe giderek artmıştı. Emekli polis memuru Şahin “Kayıp kişimiz Alman bir kadınla evliydi. Ve bir yaşında çocukları vardı. Biz bu ilişkiyi mercek altına almaya başladık. İkili arasındaki ilişkiyi inceledikçe, kadına yönelik şüphemiz giderek arttı. Çünkü çok soru işaretli ilişki boyutu vardı" ifadelerini kullandı.

        HİKAYELERİNİ ORTAYA ÇIKARDILAR

        Bu tür olaylarda kayıp olan kişinin hayatını ve profilini ortaya çıkarttıklarını belirten Şahin “Biz, eşinin ifadesini aldığımızda, mimiklerinden yalan söyleyip söylemediğini hissediyorduk” dedi. Ortaya çıkarılan hikayeye göre, iş insanı Alman eşi C. ile Fethiye’deki otelinde tanışmıştı. Ve kısa bir süre sonra ikili evlenmişlerdi. Tam 14 yıllık bir beraberlikleri vardı. Bu 14 yıl içinde, önce ayrılmış sonra tekrar barışmışlar ve yıllar sonra bir erkek çocukları olmuştu.

        ŞÜPHELİ KARISIYDI

        İkilinin hikayesinin içinde yer alan anlaşmazlıklar, şüpheleri Alman geline çevirmişti. Polise göre şüpheli eşiydi. Şahin “Ekip arkadaşlarımız Alman eşini takibe aldı. Kadının yasak ilişkisi var mı yok mu araştırmaya başlandık. İş insanının yanında çalışan tüm kişilerin listesini çıkarttık. Baktık biri esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuş. Ayrılmış ve ayrılması tam da iş insanın kaybolduğu tarihe geliyor. Bir iz bulduk. Bu iz bizi Alman geline götürdü. Şüpheli artık bu kadındı ve yasak ilişki yaşadığını düşündük” şeklinde konuştu.

        REKLAM

        GELEN FAKS CİNAYETİ İTİRAF ETTİRDİ

        Şüpheli artık Alman gelin ve kayıp çalışandı. Bu ikiliyi araştırdıklarını belirten Şahin, gelen bir faksın olayın seyrini tamamen değiştirdiğini söyledi. Şahin “Otel çalışanı bir aşçıdan faks çekilmiş ve ‘Patronum Uğur Bey; eşi C. ve yeğenim aşçı yamağı C.K tarafından öldürülmüştür. Yeğenim itiraf etti’ diye yazılmıştı. Tabi bu tam düşündüğümüz bir olaydı. Arkadaşlar yazılı faksı Alman geline gösterince, kadın çözülmeye başladı” dedi.

        SEVGİLİSİYLE ÖLDÜRMÜŞLER

        Yapılan sorguyla olay çözüldü. Alman gelin tüyler ürperten cinayeti detayları ile anlatmıştı. Alman gelinin anlattığına göre, yanlarında çalışan C.K. ile yasak ilişki yaşıyordu. Kocasını ortadan kaldırıp evlenmeyi planlamıştı. Bunun üzerine eşinin içeceğine 1.5 kutu uyku ilacı koydu. Ve ardından çağırdığı sevgilisiyle kocasını öldürdü. Şahin şöyle anlattı: “Verdiği bilgiye göre, o adamın üzerine oturmuş sevgilisi ise yastık koyarak adamı boğarak öldürmüştü. Ardından ormanlık ana götürüp tanınmasın diye kafasını keserek ormana atmışlardı."

        Emekli polis memuru Eşref Şahin
        Emekli polis memuru Eşref Şahin

        KATİL ZANLISI BOLU’DA TESLİM OLDU

        Alman gelinin sevgilisinin de tam düşündükleri kişi olduğunu anlatan emekli polis memuru Eşref Şahin, “Sıra bu şüpheliyi yakalamaya geldi. Derken Bolu Emniyet Müdürlüğü’nden bize haber geldi şüpheli Bolu emniyetine teslim olmuş diye. Hemen olaya bakan ekip arkadaşlarımız Bolu’ya gidip katil zanlısını teslim alıp İstanbul’a getirdi” şeklinde konuştu.

        YER GÖSTERMEDE ANLATTI

        O dönemlerde yakalanan suçlulara, yer gösterme yapılırdı. Yani olayı nasıl gerçekleştirdiğini anlatıyordu. O sırada da olayı takip eden basın mensupları ile polis kamerası yer gösterme olayının çekimini yapıyorlardı. Katil zanlısı ile sevgilisi Alman gelini Çekmeköy’e götürdüklerini anlatan emekli polis memuru Eşref Şahin “Katil zanlısı iş insanını nasıl öldürdüğünü bize tek tek anlattı. Tabi anlatırken de canlandırma yaptık. Hatta canlandırmada ben maktul rolünü oynamıştım. Katil zanlısı maktulü yastıkla nasıl boğduğunu gösterdi bize. Sonra Çekmeköy’deki yerde cesedi bulduk. Kafasını da ayrı atmışlar bir poşetin içindeydi. Hepsini toplayıp Adlı Tıp Kurumu’na gönderdik”

        GÜNLERCE KONUŞULAN CİNAYET OLDU

        Bu cinayet olayı Türkiye’de günlerce konuşuldu. O tek odalı yerde çalışan Kayıplar Masası birkaç yıl sonra ‘Kayıplar Büro Amirliği’ daha sonra da “Kayıp Şahıslar Büro Amirliği” olarak büyüyecekti. Ve bu büyümede de polis memuru Eşref Şahin emekli olana kadar hep yer alacaktı. Eşref Şahin, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nde en uzun süre çalışan polis memuru olarak ismini yazdırdı. Birçok cinayet dosyasını çözdü.

        KATİLLERE NE OLDU?

        Peki bu tüyler ürperten cinayeti işleyen katil zanlısı Alman gelin ve sevgilisi ne oldu? Mahkeme iki sevgiliye idam cezası verdi. O dönem idam cezası kaldırıldığı için, ceza ömür boyu müebbette çevrildi. İyi hal falan derken ceza 22 yıla düştü. 1999 yılında çıkarılan Rahşan affı yasasıyla da cezaevinde sadece 10 yıl yattılar. 10 yıl sonra cezaevinden çıkan Alman gelin Almanya’ya gitti. Diğer katil zanlısı ise başka bir hayat kurdu. Çiftin çocukları ise, Almanya’ya gelin tarafına gönderildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ