İsrail'deki İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly, siren seslerini duyunca sığınağa koştu
İsrail'i ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Hamas saldırıları sonrası bölgede siren seslerini duyması üzerine sığınağa koştu
Hamas saldırıları karşısında İngiltere’nin desteğini göstermek amacıyla İsrail’i ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, korku dolu anlar yaşadı. Cleverly’i güneydeki Ofakim şehrini ziyaret ettiği sırada siren seslerinin yükselmesi ile yanındakilerle birlikte sığınağa koştu.
İHA'nın haberine göre, sirenlerin Hamas’ın Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına attığı roketler nedeniyle devreye girerken, saldırıda Bakan Cleverly ve yanındaki etkileyen olumsuz bir durum yaşanmadı.
Cleverly olaydan önce yaptığı açıklamada, "İngiltere’nin İsrail halkına verdiği desteğin sarsılmaz olduğunu göstermek için bugün İsrail'de bulunuyorum" demişti.
İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cleverly, ülkesinin İsrail'le koşulsuz dayanışmasını göstermek için bu ülkeye bir resmi ziyaret gerçekleştirdi.
Temasları sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve mevkidaşı Eli Cohen'le bir araya gelen Cleverly, ülkenin güneyine de Cohen'le birlikte gitti.
AA'nın haberine göre; açıklamada, Cleverly'nin Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik saldırılarının başlamasının ardından İsrailli ve Filistinli mevkidaşlarının yanı sıra Türkiye, ABD, Ürdün, Mısır, Almanya, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları ile gelişmeleri ele alan görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edildi.