Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPhone kullanıcıları dikkat! Apple beklenen özelliği geri getirdi: iOS 16’nın beşinci beta sürümü çıktı mı? - Teknoloji Haberleri
        1

        Apple iPhone kullanıcılarının çok istediği özelliği geri getirdi. Beta kullanıcılarına yeni getirilen iOS Beta 5. sürümü ile uzun süre önce kaldırılan özelliğin tekrar getirildiği duyuruldu. Eylül ayında yapılacak lansman ile iPhone 14 serisi ve halka açık versiyonunun birçok kişi tarafından kullanıldığı iOS16 sürümü tanıtılacak. Peki, Apple hangi özelliği geri getirdi? İşte iOS 16 Beta 5 ile gelen yenilikler...

        2

        Apple dün geliştiriciler için yayınladığı iOS 16’nın beşinci beta sürümü ile iPhone’lardaki pil simgesini yalnızca pil seviyesinin görselli bir temsili yerine ayrıca pil yüzdesini de yazacak şekilde güncelledi.

        3

        İlk çentikli telefonları iPhone X ile gerekli ekran alanı olmadığından pil yüzdesini göstermeyi bırakan Apple, bu yeni güncelleme ile geride bıraktığı özelliğini tekrar hayata geçirdi.

        4

        iOS 15’de dahil olmak üzere önceki iOS sürümlerinde, kullanıcılar Kontrol Merkezini kaydırmadığı sürece pil seviyesini sadece görselli bir şekilde temsilini görebilirken pil yüzdesini herhangi bir şekilde göremiyordu.

        5

        Pil yüzdesi, Ayarlar uygulamasındaki Pil bölümünden açılıp kapatılabiliyor. Pil yüzdesi özelliği, çentikli çogu iPhone'da mevcut gibi görünüyor, ancak iPhone 12 mini, iPhone 13 mini, iPhone 11 ve iPhone XR modellerinde belki de ekran alanı kısıtlamaları nedeniyle kullanılabilir bir seçenek gibi görünmüyor.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ