Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İran'a olan sınır kapıları kapatıldı! İran’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 8’e yükseldi!

        İran'da Covid-19 (koronavirüs) nedeniyle ölenlerin sayısının 8'e yükseldiği, vaka sayısının ise 43'e çıktığı belirtildi.

        İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, 15 kişide daha Covid-19 (koronavirüs) tespit edildiğini, böylelikle kesin vaka sayısının 43´e yükseldiğini, hastalık nedeniyle ölen kişi sayısının 8'e çıktığını ifade etti.Ölüm vakalarının 6'sının virüsün ana merkezi Kum kentinde, birinin Mazendaran iline bağlı Tonekabon ve bir kişinin de Merkezi iline bağlı Arak kenti yerlisi olduğu ifade edildi. Ülkede virüs şu ana kadar 5 ile yayılmış durumda.

         Koronavirüs yanıbaşımızda!
        Koronavirüs yanıbaşımızda! Haberi Görüntüle

        İRAN'A OLAN SINIR KAPILARI KAPATILDI

        İran'a olan sınır kapıları kapatıldı. Hakkari - Esendere Sınır Kapısı, Van - Kapıköy Sınır Kapısı, Ağrı - Gürbulak Sınır Kapısı ve Nahcivan ile aramızdaki Dilucu Sınır Kapısı da kapatıldı.

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İsrail ve Lübnan dahil olmak üzere 32 ülkede 2 bin 464 ölüm bildirimi söz konusu. Erken dönemde aldığımız tedbirlerle bugüne kadar hastalığı ülkemizden uzak tutmayı başardık. Hastalığın İran'da görülmesi bizler için alarm anlamına geliyor. Bilim kurulumuz toplantılarını yaptı. Bizzat İran Sağlık Bakanı ile görüştüm. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu yakından takip etmekte. Bilim Kurulu'nun önerdiği tüm önlemleri alma talimatı verdi. İran'da bugüne kadar 43 vaka görüldü, 8 kişi yaşamını yitirdi. İran ile 3 sınır kapımız ve Nahcivan'dan1 sınır kapımız var. Sınır hareketliliğinin azaltılması için ilave tedbirler alındı. Komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık. İran sınırı ile kararlar tüm valiliklere bildirildi. Uluslararasısağlık tüzüğü çerçevesinde İran'dan Türkiye'yeyapılacak kara ve demiryolu geçişleri saat 17.00 itibariyle durduruldu.

        Türkiye bu hastalıkla İran devleti ve vatandaşlarının yanındadır. Türkiye'ye giriş yapan tüm yolcular muayene edilmektedir. Dün ve önceki gün 8 İran vatandaşının hastalık bulgularının olması sebebiyle ülkemize giriş izni verilmedi.

        Van'da soğuk algınlığı teşhisi ile ilgili 5 kişi gözlem altındaydı. Onlarda da koronavirüse rastlanmadı.Vaka tespiti olursa alınacak önlemler belirlendi. İlaçlar depolandı. Endişe edecek bir durum söz konusu değildir" dedi.

        ÇİN'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 2.462'YE ULAŞTI

        Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2.462'ye ulaştı. Ülkede Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 10 bin 968'inin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 936'ya çıktı.

        REKLAM

        SON 24 SAATTE 648 YENİ VAKA

        Son 24 saatte 648 yeni vakanın tespit edildiği ve 97 kişinin hayatını kaybettiği ülkede ikisi Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde olmak üzere toplam ölenlerin sayısı 2 bin 462 oldu.

        Bununla birlikte virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 4 bin 148'e, müşahede altına alınan kişilerin sayısı 106 bin 89'a geriledi.Bugüne kadar taburcu edilen kişilerin sayısı da 22 bin 888'e yükseldi.

        IRAK, KORONAVİRÜS NEDENİYLE İRANLILARIN ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞI SÜRESİNİ UZATTI

        Irak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle İran vatandaşlarının Irak'a girişini engelleyen kararın süresini uzattı.

        Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Adil Abdulmehdi, komşu ülke İran'da ölüme sebebiyet veren koronavirüsün ülkeye sıçramasının önüne geçilmesi için ilgili bakanlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

        Abdulmehdi'nin, "İran vatandaşlarının hiçbir sınır kapısından Irak'a girişine izin verilmemesi" yönünde aldığı kararın süresini uzattığı kaydedilen açıklamada, giriş yasağının ne kadar uzatıldığına ilişkin bilgi verilmedi.

        HAKKARİ'DEKİ ESENDERE GÜMRÜK KAPISI KAPATILDI

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde İran sınırındaki Esendere Gümrük Kapısı, İran'daki koronavirüsü (Kovid-19) nedeniyle saat 17.00 itibariyle geçici olarak giriş çıkışlara kapatıldı. Gümrük kapısında önlemler artırıldı.

        SON UÇAK İRAN'DAN İSTANBUL'A GELDİ

        Koronavirüs nedeniyle İran'da 8 kişinin ölmesinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın İran'dan Türkiye'ye yapılan seferlerin saat 20.00 itibariyle geçici olarak durdurulması kararının ardından İran'dan gelen son uçak İstanbul Havalimanı'na indi. Bu kapsamda, son uçak İran Havayolları'na ait Tahran-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı oldu. Uçakta bulunan yolcuların koruyucu maske taktıkları görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ