İsrail tankları Suriye'de ilerliyor
İsrail, Suriye'de 61 yıllık Baas 53 yıllık Esad rejiminin devrilmesinin ardından Suriye genelindeki askeri hedeflere hava saldırıları düzenlemeyi sürdürüyor. Dün akşam saatlerinde İsrail'in Suriye sınırındaki tampon bölgede bulunan Kuneytra beldesini işgal ettiği ifade edildi. İsrail ordusuna ait askeri araçların Suriye'ye ait topraklardaki hareketliliği görüldü. İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada, Suriye ile olan tampon bölgeyi işgalinin "geçici olduğu" öne sürüldü
ABONE OLİsrail, Suriye'de 53 yıllık Esad rejiminin devrilmesinin ardından Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletmeye devam ediyor. İsrail, rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye başladığını duyurduktan sonra 10 Aralık günü Reuters'a konuşan güvenlik kaynakları İsrail güçlerinin Şam'a 25 kilometre kadar yaklaştığını öne sürmüştü.
8 Aralık'ta Esad rejiminin çökmesinin ardından bu yana Suriye genelindeki askeri hedeflere hava saldırıları düzenlemeyi sürdüren İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde, Suriye sınırındaki tampon bölgede bulunan Kuneytra beldesini işgal etti. İsrail ordusuna ait askeri araçların Suriye’ye ait topraklardaki haraketliliği kaydedildi.
İsrail, Suriye ile olan tampon bölgeyi işgalinin “geçici olduğunu” iddia etti. İsrail Başbakanlığından, tampon bölgenin işgaline ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
Suriye’deki Baas rejiminin çöküşünün “İsrail ile sınır ve tampon bölgede boşluk yarattığı” öne sürülen açıklamada, İsrail’in işgal altındaki Golan Tepeleri'nden “7 Ekim benzeri bir saldırıya izin vermeyeceği” savunuldu.
Açıklamada, İsrail’in tampon bölge ve sınırına yakın stratejik noktalardaki işgalinin de “1974 anlaşmasına bağlı bir güç kurulana kadar geçici olduğu” önü sürüldü.