Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Cuma saati - 19 Ocak bugün İstanbul'da Cuma namazı saat kaçta?

        İstanbul Cuma saati, kılınacak Cuma namazı öncesinde merakla araştırılıyor. Camilerde Müslümanlar tarafından kılınacak olan Cuma namazı öncesinde tam vaktinde camilerde yer almak isteyen İstanbullu vatandaşlar, şehirlerinde Cuma namazının saat kaçta kılınacağını araştırıyor. Peki İstanbul'da Cuma namazı saat kaçta? İşte 19 Ocak İstanbul Cuma namazı saati...

        İSTANBUL'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA? (19 OCAK)

        İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaş, bugün kılınacak olan Cuma namazı öncesinde namazın saatini merakla araştırıyor.Cuma namazını kaçırmak istemeyen ve tam vaktinde camilerde yer almak isteyen milyonlarca İstanbullu vatandaş, namaz saatiniöğrenebilmek için internet üzerinde"İstanbul Cuma saati" ve "İstanbul'da Cuma namazı saat kaçta?" aramalarını yapmaya başladı. Peki İstanbul'da Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

        İstanbul'da Cuma namazı13:22'de okunacak olan öğle ezanı sonrasında kılınacak. Böylece İslam dininin önemli ibadetleri arasında yer alan Cuma namazıihya edilecek.

        Harita

        CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

        Cuma namazı saatini bekleyen vatandaşlar, bir yandan da Cuma namazının nasıl kılınacağını araştırıyor. Namazı doğru kılmak ve bilgilerini pekiştirmek isteyen Müslümanlar, Cuma namazının nasıl kılındığını yeniden gözden geçirmek için "Cuma namazı nasıl kılınır?" diye araştırıyor. İşte Cuma namazı kılınışı;

        Farz namazları arasında yer alan Cuma namazı, öğle vaktinde kılınmaktadır. Diğer namazlardan farklı olarak Cuma namazı öncesinde hutbe okunmaktadır.

        Cuma namazı kılmak için ilk olarak "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekât farzını kılmaya. Uydum hâzır olan imama." denilerek niyet edilir. Niyet ettikten sonra "Allahu Ekber" denilerek tekbir getirilir ve namaza başlanır.

        REKLAM

        Tekbir getirildikten sonra eller bağlanır ve duyulmayacak şekilde Sübhaneke okunur. Dua okunduktan sonra başka bir şey okunmaz ve imam dinlenir.

        İmam dua ve sureleri okuduktan sonra"Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir. Rüku'da 3 kere "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve ardından doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbenâ leke'l hamd" denir.

        Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'alâ" denir. "Allahu Ekber" diyerek dizlerin üzerine oturulur. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gidilir ve 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.

        "Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkılır ve ikinci rekâta başlanır. Ayağa kalktıktan sonra eller bağlanır ve hiçbir şey okunmadan imam dinlenir.

        İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir. Rüku'da 3 kere "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" denir ve doğrulunur. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbenâ leke'l hamd" denir.

        REKLAM

        Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'alâ" denir. "Allahu Ekber" diyerek dizlerin üzerine oturulur. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gidilir ve 3 kere "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.

        Secdeden kalkarken "Allahu Ekber" diyerek Tahiyyata oturulur ve Ettehiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüz sağa çevrilir ve "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" denilerek selam verilir. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ