Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da iftar yapabileceğiniz mekanlar!
        1

        Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösteriyor. Eğer 11 Ayın Sultanı Ramazan'da ailenizle ya da arkadaşlarınızla dışarıda oruç açmak isterseniz sizler için İstanbul'daki iftar mekanlarını araştırdık! İşte İstanbul'da iftar yapabileceğiniz restoranlar ve oteller! Habertürk'ten Bilge Akan'ın haberi...

        2

        WISH MORE HOTEL İSTANBUL

        Wish More Hotel İstanbul, Ramazan ayı süresince misafirlerine 4 ayrı iftar menüsü sunuyor. Birinci menüde iftariyelikler, kayısı, hurma, helva, bal, tereyağı, tahin-pekmez, yeşil ve siyah zeytin, reçel çeşitleri, salam, beyaz peynir, kaşar peyniri, otlu peynir, söğüş domates, salatalık ve imambayıldıdan oluşan zengin bir başlangıçla açılan ilk menü, nohutlu ve bulgurlu alaca çorbası, içli köfte, fıstıklı pilav eşliğindeki piliç pirzolayla birbirinden lezzetli ve özgün tatlar sunuyor. Vişne soslu baklava tabağı ile taçlanan menü, taze demlenmiş çay ve filtre kahve ile sonlanıyor.

        3

        İlk menüyle aynı aperatifler ve iftariyelikleri sunan, bu lezzetlere ilaveten acılı ezmeyi de içine alan ikinci menüde ise, iftar sofralarının vazgeçilmezi mercimek çorbası, ıspanaklı kol böreği, ızgara biber ve domatesle hazırlanan beğendi kebabı bulunuyor. Tatlı olarak kaymaklı ekmek kadayıfının sunulduğu menüye taptaze demlenmiş çay ve filtre kahve eşlik ediyor.

        4

        Otelin üçüncü iftar menüsünde iftariyelikler, zengin aperatif çeşitleri, mezeler ve zeytinyağlı olarak sunulan patlıcan şakşuka ile damakları şenlendiriyor. Ara sıcak olarak ezogelin çorbası ve patatesli kol böreğinin ikram edildiği menüde, domatesli pilav eşliğindeki taze baharatlarla marine edilmiş ızgara dana antrikot var. Geleneksel tatlılarımızdan kazandibinin sunulduğu bu menüde taze demlenmiş çayın yanı sıra filtre kahve de ikram ediliyor.

        5

        Dördüncü iftar menüsünde ise, başlangıçtaki iftariyelikler, meze ve aperatiflere gavurdağı salatası eşlik ediyor. Ekşili tahıl çorbasının ardından peynirli su böreğinin tadına varan misafirler, dağ kekikli kuzu sos ile hazırlanan iç pilavla birlikte servis edilen köy usulü kuzu tandır tadabiliyor. Taze demlenmiş çay ve filtre kahve ise bu kez tatlı olarak cevizli kadayıfın yanında sunuluyor.

        6

        DEVELİ

        Develi, 11 ayın sultanı Ramazan'ı özel iftar menüsü ile karşılıyor. Gurme damaklara hitap eden kebaplarının yanı sıra özel iftar tabağı, Antep usulü kuru patlıcan dolması, semsek pidesi, güllaç gibi lezzetler menüde sunulanlardan sadece bazıları…

        7

        Develi'nin iftar menüsünde başlangıç olarak mercimek veya ezogelin çorbası, süzme bal, taze kaymak siyah ve yeşil zeytin, Antep peyniri, hurma, reçel, söğüş pastırma, çiğ köfte, mevsim salatası, iki çeşit soğuk meze, Antep usulü kuru patlıcan dolma, fındık lahmacun, içli köfte, su böreği, ortaya karışık kebap, mevsim tatlı tabağı, güllaç ile kavun ve karpuz bulunuyor.

        8

        FOUR SEASONS HOTELS ISTANBUL

        Four Seasons Hotel Bosphorus ve Four Seasons Hotel Sultanahmet Ramazan ayı boyunca misafirlerini iftar sofralarında ağırlıyor. Boğaz’a hâkim atmosferi ile dikkat çeken Aqua’nın fasıl grubu eşliğinde sunacağı açık büfesinde, iftariyeliklerden, şerbetlere, geleneksel zeytinyağlılardan, barbekü çeşitlerine, dönerden odun fırınında hazırlanan pide çeşitlerine kadar iştah açıcı seçenekler yer alıyor.

        9

        Ramazan boyunca otelde düzenlenecek “Ramazan Şenliği”nde misafirler, iftarı beklerken izleyecekleri Semazen Gösterisi ile ruhlarını da besliyor. Aynı zamanda dileyen misafirlere geleneksel ebru ve kaligrafi sanatçıları tarafından hazırlanan eserler hediye ediliyor. Ocakbaşı Restaurant’ın çevresindeki 14 adet cam igloda ise Ramazan set menüsüne soft içecekler, kahve ve çay eşlik ediyor.

        10

        HILTON İSTANBUL MASLAK

        Hilton Istanbul Maslak Ramazan ayı boyunca 5 ayrı set menü ve açık büfe seçeneği ile iftar buluşmalarına ev sahipliği yapıyor. Çeşit çeşit iftariyeliklerle başlayan menü seçeneklerinde çorba, ara sıcaklar, ana ve yardımcı yemek, tatlı ve içecek sunuluyor. Kıymalı tarhana çorbasından ezo geline, yuvalamadan mercimek çorbasına Türk mutfağından seçmeler sunulurken ara sıcaklarda sebzeli börek, kuru etli patlıcan dolması, taze baharatlı Anadolu mantısı gibi lezzetler bulunmakta.

        11

        Ana yemeklerde ise; İç pilav ile doldurulmuş piliç topkapı, hünkar beğendili dana yahnisi, ağır ateşte pişmiş pazı yaprağına sarılı kuzu incik, karamelize soğan ve mantar ile pişirilmiş dana antrikot, gibi lezzetler misafirlerin beğenisine sunuluyor. Bu geleneksel tatlar, kaymaklı ekmek kadayıfı Osmanlı tatlı tabağı, fındıklı güllaç ve sütlü tatlılarla tamamlanıyor.

        12

        CONRAD ISTANBUL BOSPHORUS

        Conrad İstanbul Bosphorus, Tarihi Yarımada ve Boğaz manzarasına sahip mekanı Manzara Restaurant’ta misafirlerine farklı menü seçenekleri sunuyor. Manzara Restaurant’ta servis edilecek set menü, Medine hurması, bal kaymak, sucuk, pastırma ve Ramazan pidesi gibi iftariyeliklerle başlayacak. Lebeniye, şehriyeli tavuk ve mercimek gibi çorba çeşitlerinin ardından, zeytinyağlı tabağı, pastırmalı paçanga böreği, ıspanaklı ve yumurtalı pide, kuru patlıcan dolması gibi geleneksel lezzetlerle devam edecek.

        13

        Üç farklı alternatifin bulunduğu ana yemek seçenekleri arasında ise patlıcan beğendili kuzu incik, iç pilav ve kremalı ıspanakla servis edilen tavuk şiş ve ağır ateşte fırınlanmış dana antrikot yer alacak. Ramazan sofralarının olmazsa olmaz tatlısı güllaç, vanilyalı dondurma ile servis edilen irmik helvası ile vişneli ekmek kafayıfı ise tatlı olarak servis edilecek. Ramazan ayı boyunca servis edilecek iftar set menüsünün fiyatı içecekler dahil kişi başı 165 TL.

        14

        WYNDHAM GRAND KALAMIŞ

        Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, Ramazan ayı boyunca bahçe konseptine sahip Remina Restaurant’ta misafirlerini ağırlayacak. Klasik iftariye tabakları yerine Mezopotamya ve Akdeniz’e ait otlar, zeytinyağlılar, soğuk şerbetler ve dondurma sunumları ilave ederek, yaz ayında ferah bir iftar yapabilmenizi sağlayacak farklı lezzetler sunacak.

        15

        Osmanlı dönemine ait şerbetlerden zahterli kuzu tandıra, saray usulü piliç çevirmeden 1523 yılından günümüze gelen bademli dana ve dönere kadar uzanan tatlarla da eski Ramazan ruhunu yaşatacak. Wyndham Grand Kalamış iftar programı; açık büfe 125 TL, fix menü ise 150 TL ile 160 TL arasında değişen fiyatlar sunuyor.

        16

        BELTUR KÖŞKLERİ

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinde çorba, ara sıcak, kırmızı et, salata, meşrubat, çay ve tatlıdan oluşan iftar menüsü 80 ile 90 lira arasında değişiyor.

        17

        BEYTİ

        Florya'da yer alan Beyti Restaurant'ın çorba, su böreği, sucuk, mevsim salatası, karışık ızgara çeşitleri, tatlı çeşitleri, limistiz ayran, çay, meşrubat ve Türk kahvesinden oluşan iftar menüsü kişi başı 220 TL.

        18

        ROCCA

        Raffles İstanbul Zorlu Center içerisinde yer alan Rocca, Ramazan’da zengin içerikli bir iftar menüsü sunuyor. İftar büfesinde gözleme, mantı, lahmacun, pide ve ızgara et çeşitlerinin yanı sıra Türk mutfağının imza yemeklerinden, geleneksel lezzetiyle döner de sunulan yemekler arasında yerini alıyor.

        19

        Geleneksel şerbet sunumu ise konuklara özlem duydukları nostaljiyi yaşatıyor. Sınırsız içecek ve çay ikramının da dahil olduğu açık büfe iftar menüsünün kişi başı fiyatı ise 275 TL.

        20

        KAŞIBEYAZ BOSPHORUS

        Et yemekleriyle meşhur olan Kaşıbeyaz, iftarda tadı damağınızda kalacak bir bir keyif yaşatacak. Geleneksel Türk mutfağı yapısına sahip olan Kaşıbeyaz Bosphorus, lezzetli iftar menüsü ve atmosferi ile en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor.

        21

        LACİVERT RESTORAN

        Manzarası ve lezzeti bol bir iftar yemeği arıyorsanız Lacivert Restaurant şehirdeki en güzel alternatiflerden biri.