Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik İstanbul Müzik Festivali yıllar sonra AKM'de
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 50'nci İstanbul Müzik Festivali, 6 - 24 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 'İstanbul' teması altında gerçekleşecek 50'nci İstanbul Müzik Festivali, Deutsches Symphonie - Orchester Berlin, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası gibi önemli toplulukları ve Anna Prohaska, Gautier Capuçon, Fazıl Say, Kirill Gerstein, Alice Sara Ott gibi yıldız solistleri ağırlayacak.

        Atatürk Kültür Merkezi, yıllar sonra yeniden festival mekânları arasında yer alacak. Festivalin ilk yıllarından bu yana birçok unutulmaz etkinliğe sahne olan AKM, festivalin 50'nci yılında, açılış töreni ve konserine ev sahipliği yapacak. Üç hafta sürecek festivalin birbirinden özel sekiz konseri AKM’de gerçekleşecek. Açılış konserinin yanı sıra festivalin ilk haftasında AKM’de gerçekleştirilecek konserler Beyoğlu Kültür Yolu Festivali çerçevesinde izleyiciyle buluşacak.

        Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok ücretsiz etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında açık hava mekânlarında ücretsiz olarak düzenlenecek Hafta Sonu Klasikleri, müzikseverlerle buluşacak. Festivalde ayrıca İKSV Alt Kat işbirliğiyle gerçekleştirilecek 'Müzikli Bir Hafta Sonu' etkinlikleri kapsamında çocuklara ve gençlere yönelik ücretsiz konser ve atölyeler düzenlenecek. Ücretsiz etkinliklerin ayrıntıları mayıs ayında festivalin web sitesi ile sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ