Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türkiye'nin en köklü festivallerinden Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali 14’üncü kez İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor. Şiir Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, Beykoz Belediyesi ev sahipliği, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Artizan Sanat ve Macar Kültür Merkezi katkılarıyla düzenlenen "XIV. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" 21-26 Kasım tarihleri arasında ‘ekopoetika’ teması ile 8 ülkeden 20 şairin katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek.

ADNAN ÖZER: "SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM KONSEPTİ ARTIK EDEBİYAT DÜNYASINA MAL OLMALI"

İlki 2008 yılında, Onursal Başkanı’nın Doğan Hızlan olduğu Şiir Derneği tarafından düzenlenen festivalin bu yıl 14’üncü kez gerçekleşecek olmasından büyük heyecan duyduğunu belirten Festival Başkanı Adnan Özer, 2023’te ‘ekopoetika’ temasıyla düzenlenen festivale ilişkin şunları söyledi: “Sürdürülebilir yaşam konseptinin entelektüel dünyamızdan artık edebiyat dünyasına ve topluma mal olması gerekiyor. Festival, bu gecikmiş etkinliğin ilkini bu yıl gerçekleştirecek. Cumhuriyetin 100. yılını kutladığımız bu yıl modern Türk şiirinin serencamını işlememek ise olmazdı. Sempozyumda, onar yıllık dilimlerle panoramik olarak ve özelde birtakım atılım ve kırılma noktaları ile şiirimiz uzmanlar tarafından incelenecek. Bu sempozyum başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm edebiyat çevrelerine açıktır, onları yakından ilgilendireceğini düşünüyorum.”

AÇILIŞ RAMİ KÜTÜPHANESİ'NDE

Festivalin açılışı 21 Kasım Salı akşamı saat 19.00'da Rami Kütüphanesi'nde gerçekleşecek. Şiir Derneği ve Festival Başkanı şair Adnan Özer'in konuşmasıyla başlayacak açılış programında, festivalin özel ödülleri sahiplerini bulurken, festivale yurt içinden ve dışından katılan şairler de şiirlerini okuyacak. Açılışta ayrıca, festivalin bu yılki kardeş festivali Struga Festivali Başkanı Todorçe Tasevski de İstanbulluları selamlayacak.

CUMHURİYETİN 100. YILI TÜRK ŞİİRİ SEMPOZYUMU İLE KUTLANACAK

Festivalde bu yıl bir sempozyum da edebiyatseverlerle buluşacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı 22 Kasım'da Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Şiiri' sempozyumu ile kutlanacak. Sempozyumda, Türk şiiri 1920’den 2020’ye onar yıllık dilimler halinde masaya yatırılacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ