Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Arda Duman intihar mı etti? İşte son görüntüsü

        Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olan Arda Duman, 22 Mart'ta üniversite kampüsünden çıktıktan sonra Kilyos otobüsüne bindi. Bunun ardından da 6 gün kendisinden haber alınamadı.Aramalar sonucunda gencin son olarak Belgrad Ormanı'nda tuvalete giriş için İstanbulkart'ını kullandığı tespit edildi. Kartı kullanarak tuvalete girerken güvenlik kameralarına da görüntüleri yansıyan Duman'ın bulmak için bu bölgede aramalar yoğunlaştırıldı.

        ALKOL ŞİŞESİ BULUNDU

        DHA'da yer alan habere göre aramalar sonucunda dün akşam saatlerinde gencin, İstanbulkart'ı kullandığı yerin 2 buçuk kilometre yakınında cesedi bulundu. Polis olay yeri inceleme ekipleri ile soruşturmaya bakan savcı Burak Çerkez olay yerinde incelemelerde bulundu.Yapılan ilk incelemede; gencin alkol almış olabileceği değerlendirilirken, ceset üzerinde herhangi bir darp, delici ve kesici alet izine rastlanmadığı öğrenildi. Olay yeri inceleme raporuna ise bir kısmı tüketilmiş antidepresan ilacı bulunduğu da yansıdı.

        ÖLÜMÜ ADLİ TIP ÇÖZECEK

        İncelemelerin tamamlanmasının ardından Arda Duman'ın cesedi Sarıyer Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Gencin ailesi hastaneye teşhis için çağrılırken, teşhis yapılmasının ardından cenazenin Adli Tıp Kurumu morguna götürüleceği öğrenildi. İntihar olasılığının yanı sıra gencin kesin ölüm nedeninin, Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsiden sonra anlaşılabileceği belirtildi.

        ARDA'NIN BABASI KONUŞTU: HAYATI OKULDU, KİTAP OKUMAKTI

        DHA'nın haberine göre, Arda Duman'ın cansız bedeni sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenazeyi teslim almadan önce basın mensuplarına açıklama yapan Arda Duman'ın babası Sedat Duman, “Olayın nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. Oğlum çok başarılıydı ve hayatı okuldu. Türkiye derecesiyle okula girdi. Bölüm birincisiydi. Hayatı kitap okumak ve okuldu. Adli Tıp Kurumu'nun kapısındayım, oğlumu almak istiyorum şu an. Nasıl öldüğü araştıracak durumda değilim ama onun da zamanı gelecek. Söyleyecek bir şeyim yok" dedi. Baba Duman daha sonra Arama Kurtarma çalışmalarında yanında olan herkese teşekkür etti.

        Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından Arda Duman'ın cenazesi babasına teslim edildi. Duman'ın cenazesi bugün Levent Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Belgrad Ormanı'nda cesedi bulunan Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Arda Duman'ın babası Sedat Duman, Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yaptı. Sedat Duman, "Hayatı okuldu, kitap okumaktı. Çok başarılıydı" dedi.

        AKUT TARAFINDAN BULUNDU

        AKUT Arama Kurtarma Derneği basın biriminden yapılan açıklamada; Arda Duman'ın cep telefonundan alınan son sinyal, baz istasyonu bilgileri üzerinden belirlenen riskli alanın daraltılmasıyla, saat 21.00 civarında cansız bedeninin bulunduğu belirtildi.

        AKUT açıklamasında, 6 gündür haber alınamadığı bilgisi ve ailesinin ihbarı üzerine 27 Mart akşam saatlerinde arama çalışmaların başlatıldığı belirtilerek, "Çarşamba akşamı başlayan arama çalışmaları; AKUT, AFAD ve polis ekipleri tarafından ortak yürütüldü. AKUT Eskişehir ekibinden gelen K9 Köpekli Arama ekibi de devreye girerek iz takibi yaptı. Bu takip üzerine belirlenen noktalara arama ekipleri yönlendirildi. Arama çalışmaları sabaha kadar devam etti. Sabah saatlerinde AKUT sahaya ikinci ekibi de çıkardı. Aramalar ikinci gün AKUT, AFAD, JAK, Emniyet, IHH, MAKUD, YÜDAK, Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekibi ve İstanbul Oryantiring ekibinin de desteğiyle devam etti. Alanlara bölünerek devam eden çalışmalar belirli değerlendirmelere göre ekibimizin sınırlandırdığı alanda yoğunlaştı. Gün içerisinde savcılıktan alınan HTS Baz İstasyonu Rapor analizi de bu alanı doğruladı. Cep telefonundan son sinyal alınan bölge, sinyali sağlayan baz istasyonu vb kriterler üzerinden belirlenen alan biraz daha daraltıldı. 6 gündür kendisinden haber alınamayan Arda Duman'ın cansız bedeni yaklaşık 21.00 civarında belirlenen bu alanda AKUT ekipleri tarafından bulundu" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ