Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de çarşaflı kadını darp ettiği iddia edilen kişi tutuklandı

        Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinden alınan bilgiye göre, 5 Şubat saat 18.00 sıralarında belediye otobüsünde yolculuk eden K.Ö.'yü (47), iddiaya göre çarşaf giydiği gerekçesiyle E.Ç. (55) tarafından darp edildi. E.Ç.'nin, olay sırasında K.Ö.'ye "Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada bu şekilde giyinemezsin." dediği ve ardından tekme, tokat ve yumruk darbeleriyle kadını yaraladığı ileri sürüldü.

        K.Ö.'nün şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, E.Ç.'yi gözaltına alarak emniyete götürdü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.Ç., sevk edildiği adliyede 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama' suçundan tutuklandı.

        SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        İzmir'in Menemen ilçesinde 05.02.2021 tarihinde şüpheli E.Ç'nin , başörtülü olmasını gerekçe göstererek mağdure K.Ö'ye saldırı ve darp eyleminde bulunması sebebiyle Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheli hakkında "Kasten Yaralama ile Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Alenen Aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmış olup ; 06.02.2021 tarihinde ifadesi alınan şüpheli, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Alenen Aşağılama” suçundan tutuklanması istemiyle çıkarıldığı Menemen Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştır. Soruşturma Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle sürdürülmektedir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ