Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İzmir'de CHP kazandı!

        Türkiye, 31 Mart'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullandı. İzmir'deoy kullanma işlemi sabah 08.00'de başladı, saat 17.00'de sona erdi. 3 milyon 250 bin seçmen 12 bin 158 sandıkta oylarını kullandı.

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının AK Parti adayı Nihat Zeybekci ileCHPİzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Tunç Soyer arasında geçmesi bekleniyordu.

        Açılan sandıklardan gelen sonuçlara göre;Mustafa Tunç Soyer%58.02, Nihat Zeybekçi %38.62 oranında oy aldı.

        İzmir'de Millet İttifakı'nın adayı olarak seçime giren ve kazananİzmirBüyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, partililerle seçim sonuçlarını izlediği ofisinde seçim mitinglerinde de sık sık kullandığı 'Çav bella' şarkısı eşliğinde zıplayarak dans etti. Bazı partililer de şarkıyı söyleyerek ve dans ederek Soyer'e eşlik etti. Soyer annesi Güneş Soyer'e sarıldı ve onunla kol kola girerek dans etti. Tunç soyer'in iki kızı da babalarına eşlik etti. Soyer'in zafer dansı partililer tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.

        ZEYBEKCİ'NİN SANDIĞINDAN 22 OY FARKLA CHP ÇIKTI

        Cumhur İttifakı'nın AK PartiİzmirBüyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin oy kullandığı 2327 numaralı sandıktan büyükşehir adayları için hazırlanan pusulada 21 oy farkla CHP çıktı.

        Cumhur İttifakı'nın AK PartiİzmirBüyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, oyunu eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte Bornova ilçesinde bulunan Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulunda 2327 numaralı sandıkta kullanmıştı. Zeybekci'nin oyunu kullandığı sandıkta büyükşehir adayları için hazırlanan pusulada 124 oy AK Parti'ye, 145 oy da CHP'ye çıktı.

        'Millet ittifakı'nınİzmirBüyükşehir Belediye Başkanı adayı CHP'li Tunç Soyer'in sandığından ise CHP'ye 197, AK Parti'ye ise 101 oy çıktı.

        SOYER'DEN İLK AÇIKLAMA

        Millet İttifakı'nın CHPİzmirBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, resmi olmayan sonuçlara göreİzmirBüyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasının ardından partinin il başkanlığı binasında CHPİzmirİl Başkanı Deniz Yücel'le açıklama yaptı.

        Partililerin "Aşklaİzmiraşkla Tunç Soyer" sloganları ile karşılanan Soyer, "İzmiriradesini çok renkten, çok sesten ve çok nefesten yana kullandı.İzmirbirlik ve beraberlikten yana kullanmıştır. Türkiye’de bütün büyükşehirler arasında CHP’nin en çok oy aldığı kent olmuştur. Gurur duyuyoruz.İzmirher türlü adaletsizliğe, haksızlığa 'hayır' demiştir. Bizi gömmeye çalıştılar ama unuttukları bir şey vardı; biz doğumduk. Bir gidip bin gelirdik ve öyle oldu. Tümİzmirlileri kalbimle kucaklıyorum. Bugünden itibarenİzmirBüyükşehir Belediyesi bir belediye ana olacak bütün evlatlarını aynı şefkatle kucaklayacak. Hiçbirini hiçbirinden ayırmayacak, hiçbirine üvey evlat muamelesi yapmayacak.İzmir Türkiye'de siyasetin dilinin değişmesi gerektiğini, başka bir dilin mümkün olduğunu gösterdi. Sevginin, şefkatin, saygının, bir aradalığın dilinin mümkün olduğun gösterdi. Yarından itibarenİzmir'de yoksullukla, işsizlikle mücadeleye başlayacağız veİzmir'in refahını artırmak için ve o refahı adil paylaştırmak için canla başla aşkla çalışacağız. Türkiye’de büyükşehirde alınan en yüksek oyu aldık. Bunu Millet İttifakı ile aldık. Bu çok gurur duyulacak bir başarı. Bu başarıİzmirlilerin başarısı. Herkesin payı var. Bana oy vermeyenlerin de başkanı olacak. Yarın ilk iş en az oy aldığımız mahalledeki kardeşlerimizin yanına gidip müsterih olmalarını, onların belediye başkanı olacağımı söyleyeceğim" diye konuştu.

        26 İLÇE

        CHPİzmirİl Başkanı Deniz Yücel de şunları söyledi: "Saat 17.00 itibariyle oy kullanma sona ermiştir. Resmi olmayan sonuçlara göreİzmirBüyükşehir Başkan Adayı Tunç Soyer başkan seçilmiştir. Tunç Soyer yaklaşık yüzde 60 oranıyla resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilmiştir.İzmir’e ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum.İzmiryerel seçimlerde bir kez daha cumhuriyet, demokrasi, barış, hoşgörü ve umudun başkenti olduğunu bir kez daha göstermiştir.İzmirliler tercihlerini ranttan değil halktan yana göstermiş, bir kez dahaİzmirduruşunu göstermiştir. İlçe belediyelerinde Bayındır Kınık, Kiraz ve Aliağa dışında resmi olmayan sonuçlara göre 26 ilçemizde Millet İttifakı olarak kazandık.İzmir’de hedefimiz vardı. Bu hedefimiz, 30 ilçe ile birlikte Büyükşehir’i kazanmaktı. Buna büyük oranda yaklaştığımızı görüyoruz. Siyaset bir iddia işidir. Bizim iddiamız ülkemize kentimize hizmet etmektir. Bu iddiamızı en iyi şekilde devam ettiriyoruz."

        SOYER'DEN ZAFER KONUŞMASI!

        Millet İttifakı'nın CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı TunçSoyer, resmi olmayan sonuçlara göre başkanlığı kazanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda partililerle kutlama yaptı.Soyer, "Yarından itibaren Türkiye’de yeni bir sayfa açılıyor. Yarın Türkiye yepyeni bir güne, yepyeni bir bahara uyanıyor. İzmir’den başlayan bu büyük değişim, bütün Türkiye’yi arkasına alacak" dedi.

        ZEYBEKCİ'DEN İLK AÇIKLAMA

        31 Mart yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre yüzde 38,5 oy oranı alan NihatZeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ile birlikte seçim sonuçlarını takip ettiği partisinin il binasında açıklamalarda bulundu.

        Seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunanZeybekci, “Milletimiz bir karar vermiştir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi milletimizin iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadık. Milletimizin verdiği kararın ne önünü virgül ne sonuna bir nokta eklemek gibi bir niyetimiz olmuştur şimdiye kadar. Milletimizin, İzmir'imizin verdiği karar, milletimizin iradesine duymuş olduğumuz saygı gereği en azından saygı göstermek bizim için bir vazifedir. Öncelikle İzmir’imize çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık olarak 4 aylık bir seçim kampanyası yürüttük. Son derece medeni, hoşgörülü, son derece kucaklayıcı, sessiz, sakin bir seçim kampanyası yürütme imkanı verdi bize İzmir’imiz. Onun için ben bütün vatandaşlarımıza, İzmirli hemşehrilerimize bu anlayışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ve verdiğimiz bir rahatsızlık olduysa onlardan özür diliyorum” dedi.

        Milyonlarca vatandaş ile birebir temas ettiklerini ve hiçbir yerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtenZeybekci, bütün AK Parti teşkilatına Cumhur İttifakı’nın diğer kanadı MHP’ye de birlik ver beraberlik içinde çalıştıklarını belirterek teşekkür etti.

        “GEREKEN DERSLERİ MUTLAKA ÇIKARACAĞIZ”

        Seçim sonuçlarında mutlaka ders çıkaracaklarını ifade edenZeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Biz yarından başlamak üzere seçim sonuçlarını, İzmir'imizin vermiş olduğu oyları, tek tek sandık sandık değerlendireceğiz. Çok daha detaylı bir şekilde değerlendirme imkanımız olacak. Bunlardan çıkarılması gereken dersleri de mutlaka ve mutlaka da çıkaracağız. Ona göre de atılması gereken adımları partimiz olarak da mutlaka atılacaktır. Hemen arkasından tabii ki yarın ve yarından sonra olmak üzere yine İl Başkanımız, genel Başkan Yardımcımız, milletvekillerimiz, seçilen belediye başkanlarımız ve bütün meclis üyelerimizle beraber bir araya geleceğiz. İzmir’imize vermiş olduğumuz o sözleri, yerel yönetimler kapsamında yapabileceğimiz hizmetleri tekrar gözden geçireceğiz. Onların listelerini gözden geçireceğiz, ‘neler yapabiliriz’ diye bir değerlendirme yapacağız. Yani ekibi, takımı tekrar toplayarak onlarla beraber bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz ve hizmetleri değerlendireceğiz. Sizlerin huzurunda bütün İzmirli vatandaşlarımıza bir kere daha şahsi olarak onlara şunu ulaştırmak istiyorum. Bir İzmirli olarak bunda sonra bu can bu bedende oldukça İzmir’imize hizmet etmeye devam edeceğim. İzmir’e hizmet etmek ve İzmir’e hizmetkar olmak benim için bir şereftir. Biz tabi ki bir ekibiz, ekip olarak bu hizmetimizi vermeye devam edeceğiz. Ben tekrar seçim sonuçlarımızın İzmir’imizie, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bundan sonra inşallah önümüzde 4 yıldan fazla seçimsiz bir süreç başlıyor. Ben Türkiye’nin en zor dönemi geride bıraktığına inanıyorum. Bundan sonra önümüzdeki süreçte genel olarak gerek ekonomi gerekse ülkemizin kalkınması, yeniden kalkınma seferberliği ile güzel bir sürece başlayacağımıza inanıyorum. Allah her şeyin hayırlısını İzmir’imize nasip etsin diyorum.”

        Öte yandan kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bergama, Bayındır, Kınık, Kiraz ilçelerinde seçimi önde götürürken, Aliağa’da MHP seçimi kazandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ