Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Jane Fonda kansere yakalandı - Magazin haberleri
        1

        Oyuncu ve aktivist Jane Fonda, kansere yakalandığını duyurdu. 84 yaşındaki Fonda, Non Hodgkin Lenfoma yani bir tür kan kanseri olduğunu açıkladı.

        Yakalandığı kanser türünün tedavi edilebilir olduğunu ekleyen Jane Fonda, kemoterapi sürecinin de başladığını belirtti.

        2

        Sinemadaki kariyerinin yanı sıra önde gelen aktivistlerden biri de olan Fonda, bu yüzden kendini şanslı hissettiğini de ifade etti.

        Jane Fonda, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yakalandığı kanserden kurtulup, hayatta kalma oranının yüzde 80 olduğunu dile getirdi.

        3

        Oyuncu, aynı zamanda sağlık sigortasının önemine de değindi. Fonda, "Şanslıyım ki her tür tedaviye ulaşmama olanak sağlayan sağlık sigortam da var. Fark ettim ki bu sancılı bir süreç ama ben bu konuda ayrıcalıklıyım." dedi.

        4

        ABD'de her ailenin bir ya da birkaç defa kanserle karşılaştığını belirten Jane Fonda; birçok kişinin sağlık sigortası olmadığından tedavilere ulaşmasının zor olduğunu da ekledi.

        Jane Fonda, kanseri "bir öğretmen" olarak tanımladı ve onun kendisine verdiği derslere dikkat ettiğini de ifade etti.

        5

        "YEME BOZUKLUĞUYLA MÜCADELE ETTİM"

        Öte yandan ünlü yıldız, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, "Gençken yemek bozukluğuyla mücadele ettim. Kendimi kabullenmek için her geçen gün çabalıyordum. Benim için kolay olmadı." şeklinde konuşmuştu.

        6

        "Özellikle sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarım konusunda daha şeffaf ve dürüst olmaya çalışıyorum." diyen Jane Fonda, "Yabani hayvan görünümlü fotoğraflarımı paylaşıyorum. Bir defasında dişimin dışarıda kaldığı fotoğrafı paylaştım." ifadelerini kullanmıştı.

        Fotoğraflar: AP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ