Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Japonya'da volkan patladı, yaralılar var

        6 kişinin kurtarıldığı, bazılarının yaralı olduğu söylenirken, Japon medyası 15 kişinin çoğunluğunun volkanik taşlardan dolayı yaralı olduğunu belirtti. İki kişinin durumunun ciddi olduğu belirtilirken, ayrıntılı bilgi verilmedi. Çığa yakalanan üç kişi ise kurtarıldı.

        Japonya'da bir kayak merkezinin yakınlarındaki Kusatsu-Shirane Yanardağı'nın patlaması sonucu bir kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

        Japon Meteoroloji Kurumu, Gunma bölgesinde yer alan 2 bin 171 metre yüksekliğindeki yanardağın yerel saatle 10.00 civarında patladığını açıkladı.

        Kara Öz Savunma Kuvvetlerinden (GSDF) yapılan açıklamada, volkanik patlamanın tetiklediği çığın altında kalan 1 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

        Açıklamada, kayak merkezinin yakınlarında eğitim sırasında çığ altında kalan 5 asker ve bir sivil kayakçının yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.

        Volkanik taşların bir telesiyejin camını kırması sonucu içindeki 4 kişi yaralandı.

        Polis kaynakları, yaralanan 10 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğu bilgisini paylaştı.

        Bu arada yaklaşık 80 kayakçı, kayak alanının tepesindeki telesiyej istasyonuna sığındı.

        Japonya'nın 110 aktif yanardağı var ve bunların 47'si izleniyor. Eylül 2014'te, Japonya'daki en büyük volkanik felaket olan Ontake Dağı patlamasında 63 kişi hayatını kaybetmişti.

        REKLAM

        FİLİPİNLER'DE MAYON YANARDAĞI PATLADI

        Dün ise Filipinler'in en aktif yanardağlarından Mayon'un patladığı bildirildi. Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü, yanardağda meydana gelen patlamayla çıkan kül ve dumanın yaklaşık 2 bin 500 metre yüksekliğe ulaştığını açıkladı.

        Enstitü, Mayon Yanardağı için uyarı seviyesini ikinci kategoriden dörde yükseltti.

        Yöre halkına yanardağdan püsküren kül nedeniyle maske takmaları tavsiyesinde bulunuldu. Volkanik hareketliliğin patlamayla sonuçlanması ihtimaline karşı yakın bölgelerdeki yaklaşık 70,000 kişinin tahliyesi sürüyor.

        Mayon Yanardağı'nda son olarak 2013 yılı mayıs ayında meydana gelen patlama sonucu dört Avrupalı dağcı ve Filipinli kılavuzları yaşamını yitirmişti. Yanardağın, 1987'deki patlamasında ise 100 kişi ölmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ