Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Justin Bieber hastalığı ile ilgili gerçeği açıkladı: Kötüye gidiyor! Justin Bieber hastalığı nedir, ne oldu ve sağlık durumu nasıl? - Magazin Haberleri
        1

        Kanadalı şarkıcı Justin Bieber (28), model Hailey Baldwin (25) ile 2018'de sürpriz bir şekilde nikah masasına oturmuştu. Mutlu birlikteliklerini sürdüren ikiliden önce Baldwin'den ardından da Bieber'dan kötü haber geldi.

        2

        KONSERLERİNİ ERTELEDİ

        Daha önce eşi Hailey Baldwin'in kalbinde yaşadığı problemlerin ardından şimdi de Justin Bieber sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Bieber, 7 Haziran'da Toronto'da başlayacak olan Kuzey Amerika Turu'nu ertelediğini duyurdu. Şarkıcı, hastalığının kötüye gittiğini, bu yüzden de bu kararı almak zorunda kaldığını ifade etti.

        Bieber, Ramsay Hunt sendromunu yaşadığını yani kısmi yüz felcinin de hayatını zorlaştırdığını açıkladı. Instagram hesabından konuyla alakalı açıklama yapan Justin Bieber, videosunda yüzünün sağ tarafını kullanamadığını gösterdi.

        3

        "HASTALIĞIM GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR"

        Bieber, "Açıkçası, yüzümden de gördüğünüz gibi bende Ramsay Hunt sendromu var. Bunu söylediğime inanamıyorum. İyileşmek için her şeyi yaptım ama hastalığım giderek kötüleşiyor. Sizi çok seviyorum ve dinlenip, iyileşeceğim." şeklinde konuştu.

        Ünlü isim, doktorlarının talimatı üzerine programlarını ertelediğini belirtti.

        4

        Bieber, sözlerine, "Keşke durum böyle olmasaydı ama belli ki vücudum bana yavaşlamam gerektiğini söylüyor, umarım anlarsınız ve bu zamanı sadece dinlenmek ve rahatlamak için kullanacağım. Ne kadar zaman olacağını bilmiyoruz ama düzelecek. Umudum var ve Tanrı'ya güveniyorum. Hepsinin bir nedeni olduğuna inanıyorum." şeklinde devam etti.

        5

        Bieber, kısmi yüz felcine neden olan bu sendromun, kulak ve yüz sinirlerine saldıran bir virüsten kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

        Ünlü şarkıcı, "Görebildiğiniz gibi bu gözümü kırpamıyorum. Yüzümün bu tarafıyla gülemiyorum. Bu taraftaki burun deliğimi hareket ettiremiyorum. Yani yüzümün bu tarafında tam bir felç durumu var." dedi.

        "LÜTFEN BENİM İÇİN DUA EDİN"

        Yemek yerken bile büyük zorluk çektiğini dile getiren Justin Bieber, "Lütfen benim için dua edin." diyerek, takipçilerine seslendi.

        6

        EŞİ DE FELÇ BELİRTİLERİNİN ARDINDAN HASTANEYE KALDIRILDI

        Öte yandan Hailey Baldwin de geçtiğimiz senelerde eşiyle kahvaltı yaparken felç benzeri belirtiler gösterince acile kaldırılmıştı.

        Kaliforniya'nın tatil bölgesi Palm Springs'te hastanede tedavi gören Baldwin, haftalar sonra yaşadığı korku dolu anları sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile anlatmıştı.

        7

        "YÜZÜMÜN SAĞ TARAFINDA DA HİSSİZLİK VARDI"

        Amerikalı model, paylaşımında hikayesini kendi sözleriyle anlatmak istediğini belirtmişti. Hailey Baldwin, daha sonra da o sabah yaşadıklarını şu sözlerle anlatmıştı:

        Justin ile kahvaltı sofrasında otururken sağ kolumda bir tuhaflık hissetim. Parmak uçlarımda uyuşukluk vardı ve tuhaftı. Kocam iyi olup, olmadığımı sordu ama konuşamadığımı fark ettim.

        Baldwin, daha sonra yüzünün sağ tarafında da bir gevşeklik, uyuşukluk hissettiğini sözlerine eklemiş ve tek bir cümle kuramadığını söylemişti. Ünlü model, ardından "Aniden felç geçirdiğimi düşündüm." demişti.

        8

        "SORULARA YANIT VEREMEDİM"

        Sonra sağlık görevlilerinin yardıma koştuğunu söyleyen Hailey Baldwin, yüzünün sağ tarafındaki uyuşukluğun geçtiğini ancak kendisine sorulan soruları yanıtlamak için kelimeleri bir araya getiremediğini belirtmişti.

        Baldwin, o sırada yaşadığı anksiyetenin de her şeyi daha kötü hale getirdiğini ifade etmişti. Hailey Baldwin, hastanenin acil servisine ulaşıncaya kadar sağ kolundaki ve yüzünün sağ tarafındaki uyuşukluk hissinin geçtiğini sözlerine eklemişti.

        Baldwin'in anlattığına göre; ertesi sabah hissettiği belirtilerin hiçbiri kalmamıştı. Tetkiklerin sonucunda Baldwin Bieber'ın halk arasında "hafif felç" olarak adlandırılan "Geçici İskemik Atak" geçirdiği belirlenmişti.

        9

        DOKTORLARI ÜÇ OLASI NEDEN SIRALADI

        Testlerin sonuçlarına göre; bu pıhtı yüzünden, Hailey Baldwin'in beynine kan akışı kısa bir süre için kesilmişti. Doktorları, ünlü modele son dönemde yeni edindiği üç alışkanlığı yüzünden bu olayın meydana gelmiş olabileceğini söylemişti.

        Bunlardan biri Hailey Baldwin'in doktoruna danışmadan kullanmaya başladığı doğum kontrol hapları... Bir süre önce geçirdiği Covid-19'un da bu duruma neden olabileceği doktorları tarafından Baldwin'e açıklanmıştı. Doktorları ünlü modele, çok kısa bir zaman diliminde ABD'den Fransa'ya gidip dönmesinin yani uzun uçak yolculuğunun da bu tür bir olaya neden olabileceğini de anlatmıştı.

        10

        KALBİNDEKİ DELİK İÇİN OPERASYON GEÇİRDİ

        Hailey Baldwin, videoda anlattığına göre; bir gece acil serviste kaldığı hastaneden taburcu edilmişti. Baldwin, daha sonra da kapsamlı tetkikler yaptırmıştı.

        Renkli görüntülemenin ardından ünlü modelin halk arasında "delik kalp" olarak bilinen "Patent Foramen Ovale" adlı sorunu bulunduğu ortaya çıkmıştı. Kan pıhtısına da bu durumun neden olduğu anlaşılmıştı.

        Hailey Baldwin, daha sonra 12- 13 milimetrelik bu deliğin kapatılması için bir operasyon geçirmişti. Baldwin, bu operasyonun başarılı geçtiğini ve hızla iyileşmeye başladığını da sözlerine eklemişti.

        11

        KAN SULANDIRICI İLAÇ KULLANIYOR

        Ünlü model, bu yaşadıklarının ardından doktorların önerisiyle kan sulandırıcı ilaç kullandığını açıklamıştı. Hailey Baldwin, gördüğü tedavinin ardından kalbindeki bu delikten kaynaklanan semptomların da ortadan kalktığını sözlerine eklemişti.

        Haberi Hazırlayan: Şevval Yılmaz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ