Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kahve değil zehir mi içiyorsunuz? Uzmanlardan uyarı: 1 kaşığı bile karaciğeri yağlandırıyor, dolaşım sistemini bozuyor! - Sağlık haberleri
        1

        Kahveleri daha yumuşak içmemizi sağlayan ya da daha lezzetli hale getiren aroma vericiler, süt tozları ve kullanılan şuruplar vücudumuza zarar veriyor mu? Özellikle gün içerisinde fazla kahve tüketen kişilerin, her içişinde süt tozu, krema ya da aroma vericileri kullanması, obeziteye, kalp, karaciğer yağlanmasına ve dolaşım sistemi bozukluklarına neden olabiliyor.

        2

        SÜT TOZU ZARARLARI NEDİR?

        Karaciğer yağlanması: Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni sebebiyle karaciğerde yağlanma ortaya çıkabiliyor.

        Dolaşım sistemini bozuyor: Özellikle kadınlarda dolaşım sistemini bozma riski bulunan süt tozu, selülit oluşumunu da meydana getirebiliyor.

        Kanser riskini artırıyor: İçeriğinde bulunan melamin, kanserojen maddeler arasında yer alması nedeniyle kanser riskini de artırıyor.

        3

        Böbrek hastalıkları: İçeriğinde bulunan Sodyum Aluminosillicate maddesi sebebiyle böbrek hastalıklarını meydana getirebiliyor.

        Kan değerlerini etkileme: İçeriğinde bulunan dipotasyum fosfat maddesi yine böbreklere zarar verme riski taşıdığı gibi, kandaki hemoglabin değerini de etkileyebiliyor.

        Bağımlılık yapıyor: Kahve ağartıcının tatlandırması adına işlenmiş şeker maddeleri, bağımlılık problemlerinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

        4

        SÜT TOZU İÇERİĞİNDE NE VAR?

        Süt tozu, sütün suyunun uçurulması ile elde edilen bir maddedir. Kahvenin tadını yumuşatmak ve aroma vermek amaçlı kullanılır. İçeriğinde palm yağından, mısır şurubuna ve glikoz şurubuna kadar, uzmanlar tarafından zararlarına dikkat çekilen birçok maddeyi barındırır.

        5

        BÖLGESEL YAĞLANMALAR ORTAYA ÇIKABİLİYOR!

        Kahvelerin tatlanması için kullanılan süt tozları, içeriğinde barındırdığı doymuş yağlar sebebiyle de karaciğeri yağlandırarak, bölgesel yağlanmanın da ortaya çıkmasına sebebiyet verebiliyor.

        6

        SÜT TOZU YERİNE SÜT KULLANIN

        Kahve içerken kullanılan süt tozu içeriğinde barındırdığı glikoz şurubu, aromalar, şeker, maltodekstrin, sodyum kazeinat, asit düzenleyici tuzlar, pamuk ve Palm yağı gibi maddeler sebebiyle vücudu fazlasıyla etkileyebilir. Bu sebeple kahvenize süt tozu yerine mutlaka süt ekleyebilirsiniz. Eğer, süt kullanamıyorsanız, yulaf, soya, hindistan cevizi sütü gibi bitkisel sütleri tercih edebilirsiniz.