Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Nadir görülen doğuştan kemik kaynamama hastalığı (Konjenital Tibia Psödoartrozu) nedeniyle bacağının kesilmesi gerektiği söylenen 17 yaşındaki Belma Muratoviç, Türkiye'de yapılan başarılı bir ameliyatın ardından yürümeye başladı.

Ülkesi Bosna Hersek'te bacağının kesilmesi gerektiği söylenen 17 yaşındaki Belma Muratoviç, Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Azboy liderliğinde yapılan başarılı tedaviyle hem bacağını kurtarmanın hem de yürüyerek hastaneden taburcu olmanın sevincini yaşadı.

YÜRÜYEMEZ HALDE MÜRACAAT ETTİ

Prof. Dr. Azboy, "Bosnalı genç kızımız, hem doğuştan kemik kaynamaması hastalığı için yapılan cerrahi ve hem de zaman içinde kemikte meydana gelmiş olan ileri derecede ki şekil bozukluğunun da aynı anda düzeltilmesini içeren bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kızımız bize tekerlekli sandalyede, yürüyemez halde müracaat etti. Doğuştan, nadir görülen kemik kaynamama hastası olan Belma'nın bacağında zaman içinde gelişmiş olan ileri derecede eğrilik olduğunu ve kırığının da kaynamadığını gözlemledik. Hasta 2 yaşında iken sol bacağında kırık gelişmesi nedeniyle bir ameliyat geçirmiş. Ancak zaman içerisinde bacağında eğrilik gelişmiş kırığı kaynamamış ardından bu sene bacağı tekrar kırılmış. Geçtiğimiz nisan ayında bacağındaki eğriliğin çok belirgin olması ve içindeki implantın kemiğe saplanmış olması nedeniyle hastaya ülkesinde ameliyat olamayacağı hatta bacağının kesilmesi söylenmiş" ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ