Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Kim der ki iki çocuk annesi! Eski Türkiye Güzeli 50 yaşındaki Defne Samyeli adeta genç kızlara taş çıkarttı!
        1

        Magazin dünyasının tanınan simalarından Defne Samyeli gündeme gelmeye devam ediyor.

        2

        Türkiye üçüncü güzeli olan Defne Samyeli, İnter Star güzellik yarışmasının ardından Senegal'deki Avrupa Güzellik Yarışması’na da katıldı.

        3

        Yarışmada 4’üncü seçilen ünlü isim, yarışmanın birincisinin elenmesinin ardından yine üçüncülük tacını giydi.

        4

        Nişantaşı Anadolu Lisesi'ni üçüncülükle bitiren Defne Samyeli, Boğaziçi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünde okudu. Fakat katıldığı yarışma programları ve işi nedeniyle eğitimi yarıda kaldı.

        5

        Seneler sonra üniversiteye geri dönerek yatay geçiş yaptığı İş idaresi bölümünden mezun olan Defne Samyeli’nin gerçek mesleği herkesi şaşırttı.

        6

        Malatya’lı bir ailenin kızı olarak İstanbul’da dünayaya gelen Samyeli, mankenlik, haber sunuculuğu, köşe yazarlığı, oyunculuk, sunculuk ve şarkıcılık yaptı.

        7

        İnter Star ekranlarında yayınlanan Youngstar Galaxy adlı gençlik programının ardından ilk olarak Salı Pazarı programıyla ekran karşısına geçti.

        8

        1991 yılında Magic Box kanalında Ümit Aktan ile sunduğu İyi Günler Türkiye adlı programla adını geniş kitlelere duyurdu.

        9

        Kanal D ana haber bülteninde haber sunuculuğu yapan Samyeli, Milliyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı, Güneş Gazetesi’ne köşe yazarlığı ve Show TV ekranlarında ana haber editörlüğü ve sunuculuğu yaptı.

        10

        Samyeli, 4 Temmuz 1994 yılında Melih Kibar’ın şarkılarını seslendirdiğiTek Başına adlı albümünü çıkardı.

        11

        1994’te Show TV’de Show’da Show isimli eğlence programını yapmasının ardından Kanal D’ye transfer oldu ve 199 Ekim ayında Kanal D ekranlarının anchorwoman’I olarak ekranlara geldi.

        12

        2010 Mayıs ayı itibariyle atv ekranlarında Defne Her Şey Bambaşka adlı programı sunan Samyeli 1 Haber’de A3 haber kuşağının da sunuculuğunu yaptı.

        64
        65
        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ