Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kolesterole iyi gelen yiyecekler nelerdir? İşte o besinler

        Kolesterole beslenme düzeni ve düzenli egzersiz yapan, et türü gıdaları daha az tüketen kişilerde genel olarak normaldir. Bunun dışında kalan kişilerde Kolesterol oranı genellikle yüksek çıkar. Bunun nedeni kandaki yağ oranını dengeleyen besinler almamak, egzersiz yapmamak ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek olarak sıralayabiliriz.

        Kötü Kolesterolüdüşürüp, iyi kolesterolü yükseltmek kalp ve damar sağlığını korumak için hayati önem taşır.

        Kolesterol dengesinde en önemli besin omega 3 yağ asididir. Bu asidin en yüksek olduğu besin balık, lifli tahıl, koyu yeşil yapraklı sebzelerdir. Tabi kolesterol tedavisi için kullanılan bir ilaç varsa, beslenme programı doktor tarafından belirlenmelidir.

        REKLAM

        Kolesterolü düşüren besinler

        Balık; Omega 3 yağ asidi en yüksek besin kaynağıdır. İçerdiği omega 3 yağ asidi sayesinde, kan basıncını düşürür, iyi kolesterolü yükseltir. Kanı incelterek de kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur.

        Yulaf; İçerdiği omega 3 ve lifler kötü Kolesterolü düşürür. Kahvaltıda gevrek olarak tüketebileceğiniz gibi, elma, armut ve erik gibi meyvelerden de gerekli lif alabilirsiniz.

        E vitamini

        Zeytinyağı; Kalori oranı yüksek olan bu yağ, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda diğer yağlara göre daha az işlem gördüğü için Kolesterol düşürmede etkilidir. Fazla tüketilmemesi gereken bir besin olduğu için, günde 2 kaşıktan fazlası zararlıdır.

        Zeytinyağını günde 2 yemek kaşığından fazla tüketmemelidir.

        Kolesterolü düşürmede diğer etkili yöntem günde 30 dakika yapılacak egzersiz ve tütün, alkol gibi zararlıların tüketilmemesidir. Özellikle sigara kalp ve damar sağlını önemli ölçüde tehdit eden bir alışkanlıktır. Kolestrolü düşürmek için uzak durmak, spor yapmak ve sağlıklı beslenmek çoğu zaman yeterli olabilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ