Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya YANIYOR! Son dakika: Kolombiya'da olaylar durmak bilmiyor! Halk sokaklarda
        1

        Kolombiya'da, 1 aydan bu yana hükümet karıştı kitlesel gösteriler düzenleyen binlerce kişinin protestoları devam ediyor.

        2

        Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Cali'de haftalardır devam eden hükümet karşıtı protestoların ardından asayişi sağlamak için orduyu görevlendirdiğini açıkladı.

        3

        Başkent Bogota başta olmak üzere Medellin, Cali, Baranquilla, Cartagena, Valle de Cauca ve Bukaramanga'da sokağa çıkan binlerce kişi, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'ye tepki gösterdi.

        4

        Protestoların merkezi başkentin tarihi Bolivar Meydanı'nda toplanan sendikacılar, öğrenci grupları ve yerli temsilcilerin gösterileri genel olarak barışçıl geçerken farklı noktalardaki caddelerde bir araya gelen kalabalık gruplar yolu trafiğe kapattı.

        5

        Protestoculardan bazılarının bankalara, otobüs duraklarına ve iş yerlerine zarar vermesi üzerine Kolombiya toplumsal olaylara müdahale birimi ESMAD mensubu polisler, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

        6

        Geçtiğimiz günlerde ülkenin üçüncü büyük kenti Cali'de çıkan olaylarda, 4 göstericinin hayatını kaybettiği, sayıları bilinmemekle beraber birçok kişinin yaralandığı kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

        7

        Cali Belediye Başkanı Jorge Ivan Ospina, kentte kamu düzeninin bozulduğuna, çıkan olaylarda ölenlerin olduğuna dikkati çekerek, "Bu koşullar altında hayatımıza devam edemeyiz ne yazık ki ölümler var. Adalete ve diyaloga ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

        8

        Öte yandan Devlet Başkanı Ivan Duque, ölümlerin duyulmasının ardından Cali'ye ziyarette bulundu.

        9

        Kolombiya Ombudsman Ofisi'nden en son yapılan açıklamada, 28 Nisan'da genel grev ile başlayan vergi reformu karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı 46 olarak belirtildi.

        13
        14
        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ