Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Konteyner Ev Başvurusu başladı! 2023 AFAD konteyner ev başvurusu nasıl yapılır, kimler başvurabilir ve şartları nedir? AFAD Konteyner Ev Başvuru ekranı
        1

        Kahramranmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 deprem felaketlerinin ardından, depremden evi yıkılan ve zarar görenler için bölgede çadırlar ve geçici barınma alanları kuruldu. AFAD, depremde evi zarar gören depremzedeler için konteyner ev başvurularının e- Devlet kapısı üzerinden başladığını açıkladı. Peki, "AFAD konteyner ev başvurusu nasıl yapılır, kimler başvurabilir, başvurular başladı mı?" İşte AFAD Konteyner Ev başvuru detayları...

        2

        KONTEYNER EV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli depremler sonrasında AFAD tarafından depremzedelere konteyner ev başvuruları açıldı. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden AFAD konteyner ev başvurusu yapabiliyor.

        3

        e-Devlet konteyner ev başvurusu yapmak için; T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınızı açın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazın.

        4

        Çıkan ekranda yer alan başvuru formunu doldurun. İkamet adresi, hasar gören evin hasar durumu gibi bilgileri içeren kısmı doldurun. Açılan ekranda ise “Konteyner Talebinde Bulunmak İstiyor musunuz?” sorusuna “Evet” cevabını verin.

        5

        “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum.” ve “Başvuru formunda yer alan verilerin doğruluğunu kabul ediyor ve onaylıyorum.” seçeneklerini onayladıktan sonra başvur bölümüne tıklayın.

        6

        Not: Konteyner ev yardım talebinde bulunan kişiler 15 bin TL’lik taşınma desteğinden faydalanamıyor.